INFONET-468X60-BANNER

Niš: Manje od mesec dana za uređenje Bubnja

18.09.2012. | Južne vesti

Prema projektu radovi na rekonstrukciji spomen parka Bubanj trebalo bi da budu završeni do 15. oktobra. Park su danas obišli predstavnici Opštine Palilula, a zaključak je da se sve odvija po predviđenoj dinamici.

Rekonstruisan amfiteatar, nova sedišta, staze, rekonstruisanu česmu i plato, kao i nove klupe ono je što bi Nišlije trebalo da vide na Bubnju posle 15. oktobra.

Zahvaljujući projektu “Coul Tour” Opština Palilula obezbedila je sredstva, a radnici najboljeg ponuđača na tenderu “MD Gradnje” uveliko rade na rekonstrukciji spomen parka.

Prema rečima, prvog čoveka Gradske opštine Palilula Bobana Džunića radovi se odvijaju po utvrđenoj dinamici, a očekuju se i nove donacije.

- Opšti cilj projekta, koji ostvarujemo u partnerstvu sa opštinom Bobov Dol u Bugarskoj je promocija i razvoj kulturnog turizma u prekograničnom regionu kroz unapređenje i modernizaciju infrastrukture dve opštine. Ovim obilaskom i uvidom u stanje radova na terenu želimo da sa izvođačem radova i nadzornim organom sagledamo sve prepreke i dileme koje mogu da utiču na kvalitet i dinamiku radova u spomen parku Bubanj – rekao je Džunić.

Završetkom rekonstrukcije posao na Bubnju nije završen naglašavaju nadležni. Trebalo bi rekonstruisati vodovodnu mrežu, rasvetu i tehničko obezbeđenje, postaviti pokretne toalete, razviti programske sadržaje koji bi privukli posetioce i turiste.

Najvažnije je obezbediti zaštitu i bezbednost objekata u spomen parku i redovno održavanje, jer bi se u suprotnom, kako kažu u Paliluli, vratili na početak priče i neku novu akciju uređenja i rekonstrukcije parka.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;