ProCredit banka gradi biznis centar u Nišu

05.09.2012. | E-kapija

ProCredit banka saopštila je da je započela izgradnju novog, energetski efikasnog, biznis centra u Nišu, u kom će biti smeštena i nova ekspozitura Banke.

Zahvaljujući modernom načinu izgradnje, savremenim materijalima i alternativnim sistemima grejanja, hlađenja i osvetljenja, novi biznis centar ProCredit banke ispunjavaće najviše svetske standarde u oblasti energetske efikasnosti, uštede energije i očuvanja životne sredine, navedeno je u saopštenju.

Na taj način, nova poslovna zgrada ProCredit banke u Nišu godišnje će ostvarivati čak 70% uštede na troškovima grejanja i hlađenja, dok će emisija ugljen-dioksida u ovom objektu biti 40% manja nego u zgradama sa klasičnim sistemima ventilacije, grejanja i osvetljenja.

Namera ProCredit banke je da kompletnu izgradnju i opremanje novog objekta završi početkom decembra ove godine, kao i da u realizaciju ovog projekta investira više od 1,2 miliona evra.

- Naša želja je bila da i na primeru novog poslovnog centra u Nišu još jednom pokažemo koliko su ulaganja u unapređenje energetske efikasnosti značajna i pre svega isplativa. Upravo to je ključna prednost svake investicije u unapređenje energetske efikasnosti, budući da one s jedne strane doprinose većoj produktivnosti i boljim uslovima života, dok s druge strane ove investicije, zbog značajnih ušteda koje donose, veoma brzo otplaćuju same sebe. To je, ujedno, glavna poruka koju naša banka želi da prenese svim privrednicima i građanima, da ih ohrabrimo i naravno podržimo u svim projektima i planovima koji imaju za cilj uštedu energije - istakao je Igor Anić, član Izvršnog odbora ProCredit banke.

ProCredit banka je jedna od vodećih u Srbiji kada je reč o finansiranju projekata posvećenih unapređenju energetske efikasnosti u poslovanju domaćih preduzeća, poljoprivrednoj proizvodnji i životu građana.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...