U Londonu se grade luksuzna zdanja vrednosti 38 milijardi funti

04.09.2012. | Bizlife

I dok međunarodni trgovci nekretnina ističu da se u Evropi nikada nije moglo jeftinije doći do nekretnine, to ne važi za London. Ulaganja u ovaj sektor se nastavljaju, bar kad su luksuzna zdanja u pitanju.

Naime, u najskupljim londonskim naseljima trenutno se rade projekti vredni čak 38 milijardi funti, uglavnom azijskih i evropskih kupaca koji traže sigurnu investiciju dalje od turbulentne ekonomije evrozone.

Tako bi do 2021. godine u Londonu trebalo biti dovršeno više od 15 hiljada planiranih ili već započetih luksuznih zdanja, što znači povećanje prihoda tog sektora građevine za više od dve trećine tokom protekle godine, iako gradnja u drugim delovima države stagnira.

Ako budu dovršeni, novi luksuzni londonski domovi pokrivaće površinu od 2,5 kvadratnih kilometara, što je jednako površini Olimpijskog parka u Stratfordu, a ukupno će vrediti 38 milijardi funti.

Golem broj planiranih nekretnina rezultat je izrazito visoke potražnje za skupim domovima u glavnom gradu Kraljevine. Iako cene nekretnina još uvek rastu, investitori su nagrnuli kako bi pronašli sigurnu oazu ulaganja, dalje od silnih previranja na finansijskom tržištu.

Londonsko tržište nekretnina, koje je u prvih pet na svetu po cenama, nastavlja nadmašivati konkurentna tržišta u Njujorku, Parizu i Hong Kongu. Cene najskupljih nekretnina u Londonu porasle su za čak 49 posto u poslednje tri godine, što je privuklo brojne kompanije i imućne pojedince.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...