INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Do kraja 2012. godine ugovori za izgradnju pruge Beograd-Pančevo

22.08.2012. | Tanjug

Do kraja godine biće potpisani izvođački ugovori za izgradnju i elektrifikaciju drugog koloseka pruge Beograd-Pančevo, za rekonstrukciju šest deonica na železničkom Koridoru 10 i nabavku novih dizel-motornih vozova, dogovoreno je 21. avgusta na sastanku predstavnika ruskih i srpskih železnica, na kome su razgovarali o realizaciji projekata iz kredita Vlade Ruske federacije.

S obzirom na složenost i obim poslova na projektima izgradnje pruge Valjevo-Loznica i rekonstrukciju srpskog dela pruge Beograd-Bar do granice sa Crnom Gorom, konkretni ugovori se očekuju početkom naredne godine.

- Približavamo se cilju i sve smo bliži potpisivanju konkretnih ugovora. Međuvladin sporazum obe strane su usaglasile i sada je na srpskom Parlamentu da ga ratifikuje - rekao je potpredsednik Ruskih železnica Aleksandar Vladimirovič Saltanov, koji predvodi rusku delegaciju.

Kao ključni preduslov za potpisivanje prvog izvođačkog ugovora je usaglašavanje cene za projekat izgradnje i elektrifikacije drugog koloseka železničke pruge Beograd-Pančevo, rekao je Saltanov na sastanku kome je prisustvovao i ambasador Ruske federacije u Srbiji Aleksandar Vasiljevič Konuzin.

Pomoćnik srpskog ministra za saobraćaj Dejan Lasica je istakao da se za dve nedelje očekuje pozitivan izveštaj Republičke revizione komisije za idejni projekat za izgradnju pruge Beograd-Pančevo, a da će sredstva za eksproprijaciju obezbediti Vlada Srbije.

Ruski stručnjaci su istakli spremnost da zajedno sa stručnjacima srpskih železnica počnu radove na pruzi Valjevo-Loznica, sa najsavremenijom opremom i tehnologijom koja do sada nije korišćena na ovim prostorima.

Ambasador Konuzin je istakao da je stvorena pozitivna atmosfera za dobru međusobnu saradnju u oblasti saobraćaja, energetike i poljoprivrede i da javnost s pravom očekuje konkretne rezultate.

 

Komentari: 1

radoslav 29.08.2012 09.22.56

Informacija o duplom koloseku pruge beograd pancevo nedovoljna, imate li sliku trase iz projekta. Bez slike niti se zna kuda prolazi, ni gde ce se iskljucivati/ukljucivati na postojece pruge.

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;