Arapi investiraju u Banatski Karlovac

03.08.2012. | Dnevnik

Priča o velikoj investiciji multinacionalne grupe "Mulk holdings" sa sedištem u Saudijskoj Arabiji je pokrenuta i verovatno će imati srećan kraj. Na sajtu te multinacionalne kompanije se ističe da je "Mulk holdings" kupio veliku imovinu od deset hektara u Srbiji i najavljuje investiciju od 20 miliona dolara.

Preciziraju da se imovina nalazi u Banatskom Karlovcu, imaće najmoderniji proizvodni pogon s 10.000m2 i 3.000m2 prezentacionog prostora, kancelarija, a gradiće se u više faza. Pogon će na automatizovanoj liniji proizvoditi tri miliona vatrootpornih metalnih kompozitnih panela i deset hiljada bojenih rolni.

Predsednik kompanije Šafu ul Mulk je rekao da je investicija u Evropi počela prošle godine osnivanjem "Alubond Evrope" u Pančevu u objektu pod lizingom.

– Napravili smo tu investiciju u Evropi prošle godine, tokom akutne globalne recesije, i mnoge iznenadili tim agresivnim potezom. Srećan sam što imamo sposobne lidere, poput Sanje Uzelac i Violete Svilokos, koje se trude da od "Alubonda Evropa" naprave uspešnu priču - izjavio je Šafu ul Mulk.

Dodao je da od nove Vlade očekuje povoljne kredite i stimulativnu poresku politiku, a paneli iz Banatskog Karlovca namenjeni su čitavoj Evropi.

– Naša ekspanzija će stvoriti mogućnost za zapošljavanje i dalja ulaganja, što će dodatno pomoći Vladi i njenim nastojanjima da promoviše međunarodne investicije i poboljša ekonomski standard lokalne opštine – rekla je generalna direktorka "Alubonda Evropa" Sanja Uzelac, i dodala da njihovi proizvodi postaju sve popularniji u Evropi zbog visokog kvaliteta i konkurentnih cena.

Menadžerka prodaje Violeta Sviloks kaže da fabrika u Srbiji ima strateške prednosti pošto Srbija ima sporazume o slobodnoj trgovini s Evropskom unijom, Turskom, Rusijom. To daje konkurentnu prednost na tim tržištima, dodala je, i naglasila da firma u Banatskom Karlovcu ima sjajan tim i da su uzbuđeni zbog skorog preseljenja u sopstveni objekat.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je
Tehno Konstrukt 10.11.2021.
U Srbiji, neki manji preduzimaci sto rade r...