INFONET-468X60-BANNER

Niš: Asfaltiraju već asfaltirane ulice

15.06.2012. | Južne vesti

Direkcija za izgradnju Niša ponovo je sprovela tender za asfaltiranje ulica u naselju Ledena Stena, koje su već izgrađene prošle godine.

U Službenom glasniku od 1. juna 2012. godine objavljena su 4 odvojena Obaveštenja o "izboru najpovoljnije ponude" po "pregovaračkom postupku bez objavljivanja javnog poziva". U pitanju su ulice Dimitrija Leke, Ćurlinska, Jermenska i Antanasa Jovanovića.

Kako se u Obaveštenjima navodi, radovi su u sva četiri slučaja povereni niškom preduzeću MD GIT, ali nije navedena cena.

U obrazloženju se navodi da je reč o "dodatnim - nepredviđenim radovima".

Izvršni direktor Direkcije za izgradnju Niša Branislav Jovanović kaže da nije reč o novom tenderu, već samo obaveštenju da je potpisan ugovor za dodatne, nepredviđene radove koje, kako piše u Obaveštenju, mora da izvede ista firma. Međutim, vredi pomenuti da je krajem septembra prošle godine Direkcija već raspisala tender za asfaltiranje tih istih ulica. Ali, čim je u javnost dospela informacija da su ulice već asfaltirane, tender je poništen.

Branislav Jovanović izjavio je tada da je tender raspisan "zbog greške u programu izgradnje grada".

- Te ulice su završene kompletno ove godine po ranijem tenderu, a kojim je trebalo da se asfaltira samo deo ulica. Mi smo ih završili do kraja da se građani ne bi bunili. Radovi će biti plaćeni iz sredstava rezerve - rekao je Jovanović avgusta prošle godine.

Ali, kako se ispostavilo, tender je poništen uz zvanično obrazloženje da je "prestala potreba naručioca". Kako se sada, nepunih godinu dana kasnije ponovo stvorila potreba da se radovi izvedu, Branislav Jovanović nije želeo da odgovori.

- Ko si ti da se tebi pravdam? Šta kako je urađeno? Ja ti kažem da mi poštujemo zakon i proceduru ove zemlje. Što bi ja tebi objašnjavao razloge? Ti nisi ni Sud časti, ni.. šta si ti da tebi objašnjavamo razloge? - odgovorio je Jovanović na pitanje novinara.

Jovanović je na kraju zaključio da  razloga ipak ima.

- Razlog je interes građana da tamo prođe autobuska linija, razlog je interes da se završi to što je početo da se radi. Znači, ništa nismo odneli kući. Sve to stoji tamo - rekao je Jovanović.

Nakon pisanja Južnih vesti, oktobra prošle godine, oglasio se i Lokalni antikorupcijski forum (LAF), koji je zaključio da je raspisivanje tendera za asfaltiranje već asfaltiranih ulica - protivzakonito, a ceo postupak ocenjen kao "isisavanje para iz budžeta".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;