INFONET-468X60-BANNER

Vračarskom vrtiću "Mića i Aćim" vraćen stari sjaj

11.06.2012. | Beoinfo

Grad Beograd i Sekretarijat za dečju zaštitu finansirali su kompletnu adaptaciju vrtića "Mića i Aćim" u Bjelanovićevoj na Vračaru. Ovaj objekat namenski je građen 1978. godine i od tada, osim redovnog održavanja, nije bilo značajnijih popravki.

Prema rečima Emilije Đurđević, direktorke Predškolske ustanove "Vračar" rekonstrukcija vrtića podrazumevala je kompletne građevinsko zanatske radove, sanaciju elektroinstalacija, vodovoda i kanalizacije, spoljašnje uređenje zgrade, dvorišta i ograde, kao i nabavku novih i savremenih mobilijara.

– Zbog bezbednosti dece vrtić je bio zatvoren tokom radova, a deca su bila raspoređena u okolne objekte, kao i kompletna oprema. Ovom prilikom se zahvaljujemo roditeljima na saradnji i razumevanju, školama na Vračaru koje su bile privremeni domaćini našim predškolcima, kao i gradu Beogradu koji je proteklih godina značajno poboljšao uslove boravka dece u našim vrtićima –rekla je za Beoinfo Emilija Đurđević i dodala da u njihovih 17 objekata boravi ukupno 2.030 mališana.

Vrtić "Mića i Aćim" poznat je po brojnim kreativnim radionicama i različitim sportskim aktivnostima u kojima zajedno učestvuju vaspitači i deca, a neretko i roditelji. S toga je ovaj objekat već godinama unazad i jedan od najtraženijih na konkursima za upis dece.

– U našem vrtiću trenutno boravi 293 mališana, tako da su naši kapaciteti trenutno popunjeni. Roditelji su zadovoljni što je posle obimne rekonstrukcije naš vrtić zasijao u punom sjaju, a deci se posebno sviđa kako je uređeno dvorište, nove klacalice, ljuljaške i penjalice – istakla je Dragutinović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;