INFONET-468X60-BANNER

"Gorenje" širi kapacitete u Srbiji

27.04.2012. | E-kapija

Potpredsednica Vlade Republike Srbije Verica Kalanović najavila je u sredu da će kompanija "Gorenje" u Valjevu izgraditi novu fabriku rashladnih uređaja i zaposliti 400 radnika, dok će u Staroj Pazovi proširiti kapacitete postojeće fabrike bojlera i otvoriti još 100 radnih mesta, objavljeno je na sajtu Vlade.

Ugovore o ovim investicijama, osim Verice Kalanović, potpisali su u sredu i predstavnik Uprave kompanije "Gorenja" Branko Apat, gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević i predsednik Opštine Stara Pazova Goran Jović.

Kalanović je navela da će ova slovenačka kompanija u novu fabriku u Valjevu, koja će biti izgrađena u narednih 16 meseci, investirati 20 miliona evra i dodala da će njeno otvaranje obezbediti perspektivu i za mala i srednja preduzeća, odnosno kooperante koji će sarađivati sa "Gorenjem".

- Otvaranjem te fabrike Valjevo će postati centar za rashladnu tehniku u ovom delu Evrope - istakla je ona i ponovila da je borba protiv krize i nezaposlenosti moguća samo uz nova ulaganja i otvaranje novih radnih mesta.

Apat je ocenio da potpisivanje ovog ugovora ima veliki značaj i za "Gorenje" i za Valjevo i Staru Pazovu, i naglasio da je Srbija na taj način za tu kompaniju postala druga najveća proizvodna lokacija.

On je naveo podatak da je ta kompanija u postojeću fabriku rashladnih uređaja u Valjevu uložila približno 30 miliona evra i zaposlila više od 450 ljudi, dok je u fabriku veš mašina u Zaječaru investirala 2,9 miliona evra i trenutno zapošljava približno sto radnika, objavljeno je na Vladinom sajtu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;