INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Podzemna garaža na Trgu republike u Novom Sadu do 2014. godine

27.04.2012. | E-kapija


Podzemna garaža na Trgu republike u Novom Sadu trebalo bi da bude izgrađena u naredne dve godine, najavio je juče na predstavljanju projekta u Gradskoj kući gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

- Zadatak buduće gradske vlasti je da se opredeli da li će ovaj projekat, vredan oko 10 miliona evra, finansirati iz gradskog budžeta ili će tražiti privatnog partnera - dodao je Pavličić.

On je objasnio da je već odabrano idejno rešenje projekta budućeg Trga sa ribljom pijacom, da će pešacka zona u tom delu biti proširena, a da će ispod platoa trga nalaziti garaža, ističući da je to jedan od načina kojim će se rešiti problem parkiranja, kao jedan važnijih komunalnih problema u gradu.

Predstavnica projektne organizacije "Mašinoprojekt Kopring" iz Beograda, Julija Lazić rekla je na promociji projekta, da su ulazi u buduću garažu predviđeni na dva mesta, dvosmernim rampama na kojima će biti postavljeni sistemi za kontrolu ulaza.

- Garaža neće remetiti strukturu grada, pa će se tako, na najbolji mogući način, obezbediti 408 parking mesta na 14 hiljada kvadrata, i u dve podzmene etaže na četiri polunivoa - objasnila je Julija Lazić.

Kako je objavljeno na sajtu Novog Sada, prostor je podeljen u 4 polunivoa, na dubinama od -4.71m, -6.26m, -7.81m i -9.36m u odnosu na apsolutnu kotu terena na prostoru Trga Republike. Na svim ulazima projektovani su signalni uređaji za prikaz broja slobodnih parking mesta. Objekat garaže je opremljen svim potrebnim instalacijama kao i potrebnim brojem protivpožarnih nadzemnih ulaza i izlaza za korisnike, kao i interventnim koridorima.

Garaža ima centralni tehnički blok u kojem su smeštene grupisane instalacione prostorije, ima fizičku sigurnosnu kontrolu, sisteme video monitoringa, koji se prate iz jedne prostorije, kao i sisteme alternativnog napajanja u slučaju nestanka električne energije. Projekat predviđa najmoderniji sistem podzemne hidroizolacije koji spada u red jednog od najboljih svetskih proizvoda u ovoj oblasti, dodaje se na gradskom sajtu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;