Kompanija "Savabien" u junu počinje proizvodnju aluminijumske stolarije u Inđiji

26.04.2012. | E-kapija

Kompanija "Savabien" koja se bavi proizvodnjom aluminijumske stolarije pre nekoliko meseci otkupila je nedovršeni objekat u jugoistočnoj radnoj zoni u Inđiji koju je za samo nekoliko radnih nedelja renovirala i prilagodila za proizvodnju.

- Meni je drago da je jedan od najvećih jugoslovenskih privrednika, Sava Knežević, kupio ovaj objekat i odlučio da započne proizvodnju u Inđiji. Za nekoliko radnih nedelja radnici su uredili ovaj objekat i on sada izgleda odlično, biće završen u maju, ljudi će dobiti posao. Za Inđiju je izuzetno važno da ozbiljni privrednici dolaze kod nas – rekao je Goran Ješić, predsednik Opštine.

Poslovni prostor kompanije "Savabien" iznosi oko 4.300m2, a u fabrici će se proizvoditi aluminijumske stolarije: vrata, prozori, fasadni elementi, enterijer, roletne i slično.

- Koncepcijski, ni jedna kompanija u Evropi ne bavi se ovakvom proizvodnjom na ovaj način, tako da očekujemo da će i domaći i inostrani proizvođači doći kod nas. Naša fabrika u Inđiji je tehničko-tehnološki jedinstvena u Evropi, i jedna od najsavremenijih fabrika za proizvodnju aluminijumske stolarije. Pored toga, izuzetno je važno da u eri uštede energije mi možemo da ostvarimo koeficijent ispod 0,75 posto. Cela fabrika grejaće se na termalne pumpe i biće to jedna od najvećih hala u Srbiji koja će funkcionisati po ovom principu – istakao je Sava Knežević, predsednik kompanije "Savabien".

Radovi se obavljaju prema utvrđenoj dinamici i kako je najavljeno, trebalo bi da budu završeni do kraja maja, a otvaranje fabrike očekuje se do 10. juna.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...