INFONET-468X60-BANNER

Pančevo dobilo 600ha za izgradnju severne industrijske zone

04.04.2012. | Tanjug

Ministar odbrane Dragan Šutanovac i gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović potpisali su 2. aprila ugovor o zajedničkoj izgradnji grudobrana oko strelišta kasarne "Rastko Nemanjić", čime će biti omogućeno da grad koristi za industrijsku gradnju oko 600 hektara zemljišta.

Fotografija - Pančevo

Šutanovac i Martinovićeva su najavili i nove zajedničke aktivnosti vezane za pretvaranje lokalnog doma vojske u kongresni centar.

Gradonačelnica Pančeva je objasnila da je, zahvaljući razumevanju Ministarstva odbrane, rešen veliki problem budući da prema starim zakonima u blizini vojnih kasarni nije bilo dozvoljena gradnja.

Martinović je navela da je zahvaljujući tom ugovoru Pančevo dobilo oko 600 hektara zemlje koji će služiti za izgradnju severne industrijske zone.

Šutanovac je istakao da je sa aspekta Ministarstva odbrane i Vojske Srbije Pančevo izuzetno važan grad.

Martinović i Šutanovac su najavili i nastavak saradnje na prerastanju lokalnog doma vojske u kongresni centar, koji će zajednički koristiti građani Pančeva i pripadnici VS.

Ministarstvo odbrane je, prema rečima Šutanovca, zainteresovano za saradnju sa Pančevom i u vezi sa obezbeđivanjem stambenih jedinica za potrebe bivših i sadašnjih pripadnika sistema odbrane.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;