INFONET-468X60-BANNER

Beogradska arena i dalje bez upotrebne dozvole

08.03.2012. | Tanjug

Beogradska arena i dalje posluje bez upotrebne i drugih dozvola za objekat, a zbog sporosti gradskih institucija već tri godine ne može da realizuje ugovor o sponzorstvu koji bi rešio veliki deo njenih finansijskih problema, izjavio je juče direktor tog preduzeća Dejan Petričević.

Direktor Petričević je na konferenciji za novinare o javno-privatnom partnerstvu pohvalio pomoć koju mu je gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas u nekoliko navrata pružio u rešavanju problema preduzeća "Arena Beograd", ali, da na drugoj strani, on nailazi na nerazumevanje i sporost kod nadležnih gradskih institucije.

- Zbog njihove sporosti Arena već tri godine ne može da realizuje ugovor o sponzorstvu sa jednom velikom kompanijom koji bi rešio sve finansijske probleme tog sportskog objekta za čiju je prostu reprodukciju potrebno oko 180.000 evra mesečno - kazao je Petričević.

Petričević je objasnio da postoji bojazan kod nadležnih gradskih institucija da će Arena promeniti ime ili vlasnika, što je potpuno neosnovano, jer se radi o javnom dobru Beograda i Republike.

Arena ne može da dobije i dozvolu za sanaciju podzemnih voda oko objekta, zbog toga što se projektanti ne slažu oko načina kako to rešiti, pa je Petričević rezignirano poručio da će sam finansirati sanaciju, samo da mu nadležni daju dozvolu.

- Za određene manifestacije potrebno je da se nabave veliki LED ekrani i ozvučenje, koje Arena i dalje nema, već to iznamljuje, a za nabavku takve opreme potrebno je oko milion evra - naveo je Petričević, a potrebno je nabaviti i velike pokretne zavese i pregrade da bi Arena bila multifunkcionalna.

Direktor je naveo da, osim velike hale, postoje i četiri male za čije iznajmljivanje postoji interes. On je primetio da su, bi taj objekat sam sebe održavao i zarađivao, potrebne velike manifestacije ili takmičenja velikih timova.

- No, za sada samo sportski klub "Partizan" ima ugovor za održavanje košarkaških utakmica, koji od ulaznica i prava televizijskih prenosa uspeva da plati zakup - rekao je Petričević, a to nije dovoljno za održavanje Arene.

- Uskoro će biti objavljen javni poziv za sponzore - nagovestio je Petričević i dodao da je sa jednom kompanijom sklopljen ugovor o prodaji karata za menifestacije u Areni i prihod po tom osnovu je udvostručen.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;