INFONET-468X60-BANNER

Ni za 2.000 evra nema ko da radi?!

07.03.2012. | Politika

Dok traju pripreme za ulazak u drugu fazu radova na gradnji dela olimpijskog kompleksa u Sočiju u Rusiji "Putevi Užice" imaju dodatne potrebe za radnom snagom.

Užička građevinska firma gradi u Sočiju univerzitetsko naselje i nekoliko hotela, ukupno 92.000 kvadrata, na osnovu nedavno ugovorenog posla vrednog oko 260 miliona dolara.

Uz raspoložive u preduzeću, valja obezbediti još oko 2.000 radnika, uglavnom građevinske struke, da bi obavili posao u predviđenom roku od 14 meseci.

Ta kompanija traži dobre majstore, ne samo u užičkom kraju nego i širom Srbije: zidare, stolare, fasadere, montere, tesare, varioce, keramičare… Nude solidnu platu i uslove rada, ali i građevinsko umeće i znanje. Međutim, teško je naći takve na "tržištu", među neangažovanima.

Istina, ponuda ima, zainteresovani se javljaju, ali je malo iskusnih i dobrih majstora, a vremena je malo. Izgleda da je veći problem naći pouzdane i umešne građevince nego u svetu ugovoriti veliki posao.

Direktor "Puteva Užice" Milan Bojović kaže da je minimalna mesečna plata za najprostiji građevinski rad na ovom poslu u Rusiji 1.200, a da proverene majstore plaćaju oko 2.000 evra. Pri tome, obezbeđen je smeštaj, tri obroka dnevno, u pola godine plaćen je i jedan avio let do Srbije.

* Preporuka uredništva portala Gradjevinarstvo.rs: Dragi čitaoci, ako ste zainteresovani za rad pod ovakvim uslovima (a priznajmo da su ovde opisani uslovi više nego 'odlični'), ispod ovog teksta imate kontakt podatke preduzeća "Putevi Užice", te budite ljubazni i usijajte im telefonske linije i pokažite da Srbija i te kako ima stručni kadar, vredne majstore i iskusne profesionalce.



 

Komentari: 3

bojan 26.01.2013 23.24.58

Katastrofa. Bio sam u Sociju i radio kao keramicar po kvadratu. Ne znam odakle da pocnem. Putevi uzas, stanje je katastrofalno. Svaka cast firmi, nije ona kriva vec nestrucni i nekvalifikovani sefovi, tu negde spada i direktor Lazar Cicvaric. Odvedu te tamo da radis po kvadratu, a ne daju ti nikakve pozicije. Maltretiraju te, iznosis keramiku, lepak, vodu na 1-15 sprat. Sve dobre pozicije dobijaja onaj ko je u dilu sa Ivanom Pejovicem. Uslovi su katastrofa: putujes autobusom sa 150 tadjika i uzbeka pijes vodu sa izvora. Ne daj Boze da se razbolis nemas kome da se obratis. Dobro razmislite nista nije onako kao sto pricaju - velika prevara.

Aleksandar 14.03.2012 15.49.33

Poslao sam mail njihovoj kadrovskoj službi još kad sam za "to" čuo na televiziji. Pitao sam da li treba neposredno da im pošaljem prijavu za posao ili će biti javno raspisanog konkursa (i gde). Nikakav odgovor nisam dobio, niti igde video konkurs, tako da je sve "to" prilično čudno - traže ili ne, pitanje je sad?

Svetlana 13.03.2012 15.58.25

Ja mislim da u Srbiji ima jako puno dobrih i kvalitetnih majstora, a da ovakvi napisi u stampi sluze samo u svrhu reklamiranja firme.

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;