INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sindikat građevinarstva u poseti "Holcimovoj" fabrici betona u Krnjači

24.01.2012. | Gradjevinarstvo.rs

Predsednik Sindikata građevinarstva i potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Duško Vuković imao je priliku da se tokom jednodnevne posete "Holcimovoj" fabrici betona u Krnjači, uveri u način na koji se kontinuirano ostvaruju uspesi na polju poštovanja visokih standarda bezbednosti na radu. U prilog tome, govori i podatak da više od pet godina, od otvaranja betonjerke nije bilo povreda na radu, kao i skoro dve godine bez povrede na radu u fabrici cementa u Popovcu.

- Još jednom smo se uverili da kompanija "Holcim" kao lider u poštovanju standarda bezbednosti na radu u Srbiji istrajno dokazuje svoju posvećenost brizi o zaposlenima tako što, pored redovnog ispunjenja svih zakonskih obaveza propisanih Zakonom o radu i Kolektivnim ugovorom Republike Srbije, samoinicijativno radi na sprovođenju dodatnih mera zaštite, programa edukacije i zdravstvene prevencije - istakao je predsednik Samostalnog sindikata građevinarstva Duško Vuković, dodajući da je veoma značajno da se "virus" brige o bezbednosti i zdravlju proširi i na druge poslodavce, kompanije, saopštio je "Holcim".

Uverenje predstavnika "Holcima" jeste da bezbednosti na radu nije samo nošenje šlema i slične zaštitne opreme, već svest o značaju svakoga pojedinačno. Upravo zbog toga, Holcim svakom zaposlenom obezbeđuje redovne sistematske preglede, ali i edukacije u vezi sa raznim pitanjima bezbednosti i zdravlja .

- U vreme krize kada su kompanije u Srbiji ukidale ili smanjivale povlastice i izdvajanja za zaposlene "Holcim" Srbija je na isti način nagrađivao zaposlene kao u Kolektivnom ugovoru iz 2007. godine. "Holcim" je samo u 2011. godine kroz različite treninge i edukacije sa akcentom na ulaganje u bezbednost zaposlenih, uložio oko 300.000 evra za obrazovanje svojih zaposlenih u Srbiji - istakao je Miloš Mirić, direktor HR-a u kompaniji "Holcim" Srbija.

Osnove svoje politike o bezbednosti i zdravlju na radu, "Holcim" Srbija gradi na standardu OHSAS 18001, ali i na internom standardu, takozvanoj "zelenoj piramidi" koja obuhvata pet pravila čije je striktno poštovanje ključ uspeha "Holcima" na ovom polju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

MOGAL
MOGAL
BEOGRAD-ZEMUN
www.mogal.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;