INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Prvi reciklažni kontejneri na Vračaru

20.12.2011. | Blic

Predsednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović, zamenik generalnog direktora JKP Gradska čistoća Vladimir Raca i koordinatorka kampanje Zeleni april udruženja građana Srbija u pokretu Marija Ristić promovisaće danas od 12 sati značaj razvrstavanja i recikliranja papira, pet i metalne ambalaže, povodom postavljanja reciklažnih kontejnera ispred zgrada u Kralja Milutina 3 i 7.

Postavljanje reciklažnih kontejnera inicirali su građani iz Ulice Kralja Milutina. Oni su želeli da doprinesu razvijanju svesti o ekonomskom i ekološkom značaju recikliranja otpada. Volonteri udruženja građana Srbija u pokretu prikupili su 600 potpisa kojima
su građani podržali ovu akciju, uključili su i preduzeća iz Ulice Kralja Milutina, organizovali su aukcije i susrete na kojima su prikupljana sredstva za kupovinu reciklažnih kontejnera.

Uz finansijsku podršku opštine Vračar nabavljeni su reciklažni kontejneri. Postavljanje reciklažnih kontejnera označava početak razvrstavanja i prikupljanja otpada koji se može reciklirati, a to su papir, plastični i metalni otpad, prvenstveno ambalaža koja se svakodnevno koristi.

Prvi reciklažni kontejneri postavljeni na inicijativu građana Vračara u Ulici Kralja Milutina promovišu potrebu korišćenja recikliranih sirovina, koncept ekološki odgovornog ponašanja i brige o životnom okruženju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;