U petak dodela Energy Globe Award

22.11.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Svečana dodela ovogodišnjih nagrada Energy Globe Award za najbolje svetske eko-projekte održaće se u petak, 25. novembra u Austriji. Republiku Srbiju predstavljaće nagrađena inovacija Veljka Milkovića Pumpa za vodu sa klatnom.

Međunarodna fondacija Energy Globe nagradiće 25. novembra u austrijskom gradu Velsu, na tradicionalnoj gala ceremoniji projekte unapređenja energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije i u okviru svoje prestižne nagrade Energy Globe Award uručiti priznanja za svetske i nacionalne pobednike. Između ostalog, priznanje Energy Globe namenjeno je svim projektima širom sveta koji se racionalno, obazrivo i efikasno odnose prema izvorima energije i koji obuhvataju i obnovljive izvore energije.

Na gala manifestaciji Olimpijada za životnu sredinu na kojoj će učestvovati 50 nacija iz celog sveta i koju će putem televizijskog prenosa pratiti oko tri milijarde domaćinstava širom sveta.

Srbiju će na ovom prestižnom međunarodnom događaju predstavljati Istraživačko-razvojni centar Veljko Milković iz Novog Sada čija ekološka inovacija Pumpa za vodu sa klatnom je nagrađena nacionalnom nagradom za Republiku Srbiju za svoje uspešno rešenje efikasnog vodosnabdevanja i navodnjavanja čiji je idejni tvorac i autor patenta akademik Veljko Milković, poznati istraživač i pronalazač iz Novog Sada.

Povezana vest:

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...
Шумадинац 11.05.2020.
И тако сваке године по 10 дана? Занимљив си...
Milan 07.05.2020.
Kome ili gde se javiti za obuku i materijal...
Shumar 25.04.2020.
''Ponosan sam na Službu glavnog urbaniste k...