Željezara Nikšić bankrotirala

04.11.2011. | Mondo

Posle odluke stečajnog sudije da odbaci plan reorganizacije preduzeća koji je ponudio dosadašnji većinski vlasnik - holandska kompanija Montenegro Speciality Steels (Montenegro spešalti stils), nekadašnji metalurški gigant Željezara Nikšić je bankrotirala. Holandska kompanija ima pravo žalbe na odluku stečajnog sudije Dragana Rakočevića. Ukoliko bi Apelacioni sud potvrdio tu odluku sledi procena vrednosti imovine fabrike i deoba stečajne mase.

Veselin Perišić, stečajni upravnik Željezare objasnio je Radiju Crne Gore da bankrot fabrike čelika ne znači likvidaciju preduzeća. On je mišljenja da bi prodaja Željezare "zadovoljila interese poverioca, zaposlenih i obezbedila opstanak Željezare".

"Odluka stečajnog sudije je očekivana i realna", smatra Janko Vučinić, predsednik Sindikata Željezare naglašavajući da je "potrebno održati proizvodnju dok se fabrika ne proda kroz stečaj kao pravno lice".

Stečaj u Željezari uveden je na zahtev radnika u aprilu ove godine. Proizvodnju u fabrici čelika preuzelo je nikšićko preduzeće Neksan, biznismena Miodraga Davidovića koji će ugovor sa tom fabrikom produžiti za još mesec dana, do 15. decembra.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...