INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Željezara Nikšić bankrotirala

04.11.2011. | Mondo

Posle odluke stečajnog sudije da odbaci plan reorganizacije preduzeća koji je ponudio dosadašnji većinski vlasnik - holandska kompanija Montenegro Speciality Steels (Montenegro spešalti stils), nekadašnji metalurški gigant Željezara Nikšić je bankrotirala. Holandska kompanija ima pravo žalbe na odluku stečajnog sudije Dragana Rakočevića. Ukoliko bi Apelacioni sud potvrdio tu odluku sledi procena vrednosti imovine fabrike i deoba stečajne mase.

Veselin Perišić, stečajni upravnik Željezare objasnio je Radiju Crne Gore da bankrot fabrike čelika ne znači likvidaciju preduzeća. On je mišljenja da bi prodaja Željezare "zadovoljila interese poverioca, zaposlenih i obezbedila opstanak Željezare".

"Odluka stečajnog sudije je očekivana i realna", smatra Janko Vučinić, predsednik Sindikata Željezare naglašavajući da je "potrebno održati proizvodnju dok se fabrika ne proda kroz stečaj kao pravno lice".

Stečaj u Željezari uveden je na zahtev radnika u aprilu ove godine. Proizvodnju u fabrici čelika preuzelo je nikšićko preduzeće Neksan, biznismena Miodraga Davidovića koji će ugovor sa tom fabrikom produžiti za još mesec dana, do 15. decembra.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;