INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kompanija "Securiton" predstavila sistem za rano otkrivanje, dojavu i automatsko gašenje požara

20.03.2009. | eKapija

Da li je tačno da se skoro svaki požar može ugasiti samo jednom čašom vode? Po rečima stručnjaka to je moguće ali samo ako se požar na vreme otkrije. U ovo zlatno pravilo protivpožarstva uverili su se prisutni na prezentaciji beogradske kompanije "Securiton" gde su prikazani sistemi za rano otkrivanje, dojavu i automatsko gašenje požara.

Nizom prezentacija, u saradnji sa internacionalnom kompanijom "Tyco", liderom u oblasti zaštite od požara, firma "Securiton"je prezentovala svoj program za automatsku tehničku zaštitu svih vrsta objekata.

Najveće interesovanje je izazvla prezentacija održana u prostorijama Vatrogasne brigade Beograda uz podršku Sektora za zaštitu i spasavanje. Tog dana su vodeći stručnjaci kompanija "Securiton" i "Tyco" prezentovali sisteme za automatsko gašenje požara u petrohemijskoj i naftnoj industriji, kao i tehničku zaštitu namenjenu različitim vrstama hangara i skladišta.

Na kraju prezentacije u pokaznoj vežbi je prikazano gašenje zapaljenog goriva, a svim prisutnim gostima je pružena šansa da se i sami uvere u kvalitet sredstava za gašenje ovih dveju kompanija.

Iako nama jako zanimljiv, praktični deo prezentacije je za vatrogasce pretstavljao samo rutinsku vežbu. Njihovo pažnju je ipak najviše privuklo predavanje i sredstva za gašenje požara sve učestalijih problema, šumskih požara.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;