"Lafarge" postao stoprocentni vlasnik beočinske cementare

09.09.2011. | eKapija

Multinacionalna kompanija "Lafarge" postala je stoprocentni vlasnik Beočinske fabrike cementa (BFC) u koju je investirala više od 100 miliona evra, izjavio je danas generalni direktor "Lafarge BFC" Kostin Bork (Costin Borc).

Bork je na obeležvanju 172. godišnjice rada cementare rekao da je "Lafarge" preuzeo sve akcije od manjinskih akcionara sa kojima je u proteklih devet godina uspešno sarađivao.

Beočinska cementara je prodata "Lafarge" 2002. godine i od tada je, prema rečima uprave, učestvovala u brojnim velikim projektima poput izgradnje mostova kod Beške i na Adi u Beogradu i Avalskog tornja.

Pokrajinska sekretarka za graditeljstvo Dušanka Sremački kazala je da je građevinarstvo najvažnija privredna delatnost u Srbiji, a da je "Lafage" jedna od najboljih kompanija u toj oblasti, koja poštuje domaće zakonodavstvo i svetske standarde.

Ona je ocenila da je privatizacija BFC jedan od primera veoma uspešne privatizacije kakvih je u Srbiji veoma malo.

Predsednik opštine Beočina Bogdan Cvejić rekao je da je ta opština zajedno sa kompanijom "Lafage BFC" uspešno realizovala projekat Biznis parka i najavio da će u tom parku uskoro početi da posluju dve kompanije koje će u ovoj i u sledećoj godini zaposliti ukupno 300 radnika. Cvejić nije precizirao o kojim kompanijama je reč.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Iiinkh 18.02.2019.
Sta vam znaci to da mogu pristojno da zarad...
Biljana 17.02.2019.
Kako loktajt lepak namazati na celu povrsin...
Djom 06.02.2019.
Sjajna cena zemljišta, ko bi rekao da su to...
Jova 01.02.2019.
Zalosna vam majka....za onakvo skrnavljenje...
veselnik 01.02.2019.
Ma lako je njima, nemaju oni Grdelicu!