Mrkonjić: Most kod Ade Ciganlije je lep, ali nepotreban

01.09.2011. | Beta

Ministar za infrastrukturu i enegetiku Srbije Milutin Mrkonjić ocenio je danas da je novi beogradski most kod Ade Ciganlije lep, ali nepraktičan i nepotreban.

Mrkonjić je novinarima prilikom obilaska radova na autoputu na Koridoru 10 kazao da je umesto gradnje mosta kod Ade Ciganlije važnije bilo da se napravi most za metro, koji bi koštao 50 miliona evra.

On je dodao i da je gradnja metroa u Beogradu važna zbog rastrećenja Gazele, "najopterećenijeg mosta preko kojeg dnevno pređe 160.000 vozila".

Prema rečima Mrkonjića, problem velike opterećenosti Gazele predstavljaju lokalni putnici, a ne tranzitni saobraćaj.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je danas da je to što je urađeno na severnom kraku Koridora 10 "velika stvar", ali je dodao da nije na njemu da kao ministar unutrašnjih poslova ocenjuje izgradnju puteva, već je u obilazak radova došao kao predsednik jedne partije.

Dačić koji je predsednik Socijalističke partije Srbije i Mrkonjić koji je potpredsednik te stranke danas zajedno sa novinarima autobusom obilaze radove na Koridoru 10.

 
Share |

Komentari: 1

Dušan Jakovljević 06.09.2011 12.24.04

Mrkonjić je delimično u pravu. Most je preko potreban Beogradu, kao i još dva na Savi i dva preko Dunava. Kao i metro, uostalom. Međutim, problem je što su se gradski oci opredelili za izuzetno skupu konstrukciju, uz to na nezgodnom mestu. Za te pare moglo je da se izgradi još tri mosta. Problemi će tek nastati kad počne pomor ptica, a pilon opasno ugrožava avio saobraćaj. Sve je ovo, kao i ostalo u zemlji Srbiji, čisto silovanje, arogancija i apolutizam. A i Mrkonjić je deo toga odavno..

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...