Pula gradi pontone - ostrva uz svoju rivu

19.08.2011. | Ivana Rimac Lesički | Večernji

Dati građanima rivu, a rivi vratiti "morske" funkcije. Pružiti starom gradskom jezgru izlaz na more, pa stvoriti novi urbani identitet grada kao – grada na moru. To su ciljevi vlasti u Puli, gradu koji će napokon dobiti svoju rivu.

Biće to arhitektonski atraktivnih 2.500m koji će revitalizovati gradsko središte i dati Puli mediteranski šmek. Pored toga, Pula će dobiti i dodatne sadržaje, ali će istvoremeno zadržati svoju privrednu ulogu što je i bio jedan od uslova javnog takmičenja na kome je, od 13 pristiglih radova, prvu nagradu dobio rad arhitekata zagrebačkog BF studija.

Budućom pulskom rivom, naime, prema njihovoj zamisli – dominiraće pontoni. Na njima će biti smešteni različiti sadržaji: ponton s bazenom, drugi sa scenom za predstave, pozorište, spektakle i sl, treći sa noćnim klubom, a i četvrti sa plutajućom garažom za 500 automobila. Pontonskim rešenjem rive, kako objašnjava arhitekt Zoran Boševski iz projektnog tima, daje se dodatni impuls razvoju Pule po kome taj grad može postati prepoznatljiv.

"Pontona može biti tri, četiri, pet... Nismo htjeli puno graditi iako je bilo prema uvjetima natječaja dopušteno graditi na rivi. Mislili smo da nema smisla, a nismo htjeli raditi ni blokove. Stoga smo napravili rekonstrukciju željezničke stanice, prednji dio rive malo nasipali, a sve sadržaje napravili kao pontonske objekte koji su u moru. Tamo su zamišljeni svi sadržaji koji koriste gradu i nema stanovanja", objašnjava arhitekta Boševski.

Pontoni, tj. platforme ili može se reći i ostrva, gradiće se od betona ili čelika, a biće sidreni pilotiranjem u dno mora. Ispod platforme, dakle, nije zamišljeno nasipavanje mora. Pomenuta plutajuća garaža je parking rešenje za centar Pule, a reč je o pokretnom brodu-parkiralištu čija se pozicija menja u skladu sa potrebama. Konkretno, biće ili uz gradski centar ili uz Arenu za vreme trajanja nekih događanja. Za njegov izgled zagrebački tim arhitekata predložio je – objekt skulpturu.

Pulski zaliv, međutim, neće ostati bez svog industrijskog dela. Uostalom, bio je to jedan od uslova takmičenja koji je tim BF studija rešio zadržavanjem industrijskog železničkog koloseka kao dela pulske rive. Inače, ceo potez rive, koju su arhitekte podelile na četiri celine, povezivaće pešačka staza i uređene zelene površine uz urbane elemente poput drvenih klupa i belih betonskih elemenata neobičnog dizajna.

U idejnom rešenju ulogu ima i pulski simbol - Arena. Arheološki park ispod Arene, koji je celo vreme u fazi eksploatacije, ideja je arhitekata. "U Puli uvijek ima nešto uz Arenu što se istražuje, oni nikad dakle nisu projekt koji će nešto dovršiti, osvijetliti i pustiti turiste da gledaju. Doći u arheologiju puno je zanimljivije", objašnjava Boševski.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...