INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Početak izgradnje kružnog toka u Veterniku

29.07.2011. | E-kapija

Juče (28.7) je u Veterniku počela izgradnja kružnog toka na raskrsnici Novosadskog puta i Ulice kralja Petra kako bi se obezbedila bolja prohodnost i veća bezbednost u saobraćaju. Predviđeno je da se u ovu kružnu raskrsnicu ulazi iz čak pet pravaca (Novosadski put, ulica kralja Petra, kralja Aleksandra, Omladinske i iz pravca groblja), a spoljni krug raskrsnice imaće prečnik od čak 60m.

Prema rečima Borislava Novakovića, direktora ZIG-a, zbog brojnih objekata u bliskom okruženju, izgradnji će prethoditi uklanjanje i izmeštanje nekih od njih. Ukupna vrednost radova je 60 miliona dinara, a prema prvoj proceni izvođača JKP Put, završetak se može očekivati početkom oktobra.

"Predstoje obimni radovi na ovom mestu, jer treba izmestiti semafore, autobusko stajalište, pešačke i biciklističke staze, dok vodovodne, kanalizacione, gasne i telefonske vodove koji prolaze ispod raskrsnice treba dodatno zaštititi i obezbediti", rekao je Novaković. "Međutim, ono što će biti najveća dobit ovog projekta jeste bezbednost građana i znatno veća prohodnost tog inače vrlo prometnog puta. U sklopu radova predviđeno je rušenje nekadašnje železničke stanice na uglu Novosadskog puta i Ulice kralja Petra, kao i izmeštanje industrijske vage Zemljoradničke zadruge Razvitak."

Prema najavama iz ZIG-a, ovaj putni pravac za sada neće biti zatvoren uprkos radovima, a ukoliko se ukaže potreba, saobraćaj će možda biti delimično redukovan uz korišćenje manjeg broja saobraćajnih traka.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;