INFONET-468X60-BANNER

Završna faza izgradnje kolektora za Mirijevski potok

28.06.2011. | E-kapija

Izgradnja nove deonice Mirijevskog bulevara koja je počela u februaru ove godine, a čiji završetak je najavljen za oktobar nalazi se na polovini zacrtanog roka. U Direkciji za građevinsko zemljšte i izgradnju Beograda kažu da je trasa Bulevara praktično identična sa koritom Mirijevskog potoka, te da je za tu potrebu ispod kolovoza izgrađen betonski sanduk koji će zameniti korito potoka i obezbediti nesmetani tok površinskih voda.

Paralelno sa podzemnim tokom Mirijevskog potoka izgrađeno je oko 2km vodovodne i kanalizacione mreže, čije zatrpavanje je u toku. Za saobraćaj je otvorena i raskrsnica Mirjevskog bulevara sa Šejkinom ulicom.

Kako ističu u Direkciji ova deonica dobiće i potpuno nove gasovodne instalacije. Izgradnja kolektora Mirijevskog potoka takođe će zaštititi ovaj potok od daljeg zagađenja i drugih ispusta.

"Na gradilištu se izvodi završna faza izgradnje kolektora za Mirijevski potok. Sada sledi faza u kojoj će se raditi na zatrpavanju izgrađenih instalacija i postavljanju podloge za budući kolovoz", naglašeno je u Direkciji. Tokom izgradnje podzemnih vodova postavljena je mreža elektrovodova za ulično osvetljenje kao i kablovi za saobraćajnu signalizaciju.

Nova trasa će imati 3 raskrsnice sa semaforima i jedan regulisan pešački prelaz. Pored nove regulacije saobraćaja i pristupa novoj saobraćajnici za automobile, deonica će imati i pešačke staze širine 3m sa obe strane.

Radovi na produžetku Mirijevskog bulevara procenjeni su na više od 800 miliona dinara. Finansiranje radova omogućili su Grad i Republika i to obezbeđivanjem po 10% sredstava, dok su za preostalih 80% podigli kredit kod domaćih banaka, koji će zajednički i otplatiti. Izvođač radova je firma Energoprojekt Niskogradnja.

Izgradnja Mirijevskog bulevara podrazumeva spajanje postojećeg dela Mirijevskog bulevara sa Ulicom vitezova Karađorđeve zvezde. Ovim spajanjem sugrađanima opština Zvezdara i Palilula omogućiće se brža veza sa centrom grada. Biće izgrađen i jedan kilometar nove saobraćajnice širine 20m.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;