INFONET-468X60-BANNER

Država većinski vlasnik "Metal sistema"

29.04.2011. | Beta

Vlada Srbije je odlučila da potpiše ugovor o preuzimanju 57% vlasništva u kragujevačkom preduzeću "Metal sistemi", izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose s medijima Milivoje Mihajlović.

- Radnici "Metal sistema" preuzeće 10% vlasništva firme - rekao je Mihajlović na konfereniciji za novinare posle sednice Vlade.

On je dodao da će novi vlasnički odnosi omogućiti da se stabilizuje situacija u "Metal sistemima" i reše problemi zaposlenih.

Dosadašnji vlasnik tog preduzeća Dragoljub Radulović zadržaće 33% vlasništva.

Radnici "Metal sistema" protestuju u zgradi Skupštine Kragujevca zbog toga što im poslodavac nije isplatio zarade od maja do decembra prošle godine, kao i doprinose za 11 meseci.

Vlada Srbije je, kako je rekao Mihajlović, donela zaključak o usvajanju ugovora o realizaciji investicije "Gorenja" u Zaječaru koja će omogućiti zapošljavanje 300 radnika i ovlastila ministra ekonomije Nebojšu Ćirića da potpiše ugovor.

Premijer Mirko Cvetković, koji je i ministar finansija, ovlašten je da potpiše ugovor o regulisanja odnosa Vlade Srbije i "Niteksa" iz Niša.

Za preuzimanje "Niteksa" zainteresovana je italijanska kompanija "Benetton" koja u Nišu namerava za zaposli 2.000 radnika.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;