Zajedno do "zelenog poslovanja" - Novosadski "Greentech" sarađuje sa sa Institutom "Mihajlo Pupin"

24.02.2011. | eKapija

Preduzeće "Greentech" Novi Sad potpisalo je sporazum o saradnji sa Institutom "Mihajlo Pupin", koordinatorom "Green projekta" u Srbiji. Projekat "Green" finansira Evropska unija i ima za cilj proširenje "zelenog poslovanja" i optimizaciju mogućnosti proizvoda i usluga za zaštitu životne sredine u okviru regiona zemalja koje učestvuju u projektu, a sprovodi se kroz Evropsku preduzetničku mrežu (Enterprise Europe Network).

Projekat "Green" će doprineti povezivanju pružaoca ekoloških usluga – Environmenta Services Providers (EPSs) sa malim i srednjim preduzećima u okviru prehrambene industrije i u oblasti proizvodnje građevinskog materijala.

U okviru projekta biće organizovane radionice koje informišu učesnike o tehnologijama koje poboljšavaju delovanje na životnu sredinu i konkurentnost, efikasnostima i mogućnostima postojećih ekoloških tehnologija, kao i prednostima i mogućnostima sistema za upravljanje životnom sredinom.

Preduzeće "Greentech" u okviru projekta "Green" može da ponudi usluge otkupa PET ambalaže svim preduzećima čijom aktivnošću se generiše ova vrsta otpada, bilo da se radi o škartu koji nastaje u proizvodnji alkoholnih i bezalkoholnih pića, vode i jestivog ulja, ili pak iskorišćenim PET bocama.

Linkovi:

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Vesna 12.05.2021.
Kako se prijavljuje na subvenciju za zamenu...
Jovana 12.05.2021.
Gde mogu da se prijavim za promenu stolarij...
Miomir Mijić 10.05.2021.
Neki od tih čuvenih svetskih arhitekata su ...
Vladimír 09.05.2021.
EU je dala subvencije i Srbiji za energetsk...
Suza 06.05.2021.
Kako se odrzavaju betonske kade?