"Impol Seval" ulaže 10,8 miliona evra u opremu za bojenje limova

22.02.2011. | Beta

Valjaonica aluminijuma "Impol Seval" iz Sevojna saopštila je da je sa kompanijom "Globus Srl" (Torino-Italija) potpisala ugovor o isporuci opreme za novu liniju za bojenje i liniju za ravnanje aluminijuma u vrednosti od 10,8 miliona evra.

Fabrika je saopštila da je na taj način označen početak drugog investicionog ciklusa od 27 miliona evra i da je u nabavku novih tehnoloških linija i modernizaciju fabrike do sada uloženo više od 43 miliona evra.

Ugovor o isporuci opreme potpisali su proteklog petka direktor "Impol Sevala" Ninko Tešić i predsednik italijanske kompanije "Globus Srl" Torino-Italija Luigi Bagnasco, a prve obojene trake sa nove linije trebalo da siđu krajem jula 2012. godine.

Direktor "Sevala" je naveo da je pored tog ugovora potpisan i ugovor o izradi čelične konstrukcije, kada, instalacija i druge prateće opreme za realizaciju tog projekta sa "Impol Seval Tehnikom", ukupne vrednosti 1,5 miliona evra.

- Za građevinske radove, infrastrukturne priključke, montažu opreme i ostale prateće opreme neophodno je uložiti još oko 2 mil EUR, tako da očekujemo da će ukupna vrednost projekta za bojenje traka i limova biti oko 14,5 miliona evra - rekao je Tešić koji je istakao da će on biti realizovan prema najstrožim evropskim ekološkim normama za zašitu životne sredine, energetske efikasnosti, bezbednost i zdravlje na radu.

Kako je dodao, "realizacijom tog projekta "Impol Seval" će moći da ponudi svetskom tržištu bojene proizvode od aluminijuma visokog kvaliteta, što će istovremeno biti osnova za dalja ulaganja u finalizaciju proizvoda, povećati kapacitete hladno-valjanih proizvoda
i poboljšati strukturu proizvoda ka proizvodima sa većom vrednošću".

Nekadašnju "Valjaonicu aluminijuma" Sevojno pre osam godina tenderski je privatizovao "Impol" iz Slovenske Bistrice.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...