Ministarstvo za energetiku produžilo energetsku dozvolu kanadskoj kompaniji REV, koja planira izgradnju hidrocentrale na Limu

21.02.2011. | Beta

Ministarstvo za energetiku Srbije produžilo je energetsku dozvolu kompaniji REV, koja namerava da gradi hidrocentrale na Limu, saopšteno je agenciji Beta u tom ministarstvu.

Na protestu građana u Prijepolju prošle nedelje zatraženo je od Ministarstva da se ne produži dozvola toj kanadskoj kompaniji, koja ima ogranak u Srbiji, jer se, kako je tada rečeno, građani protive izgradnji hidrocentrala "Brodarevo 1" i "Brodarevo 2".

Prema ocenama nevladinog sektora, izgradnja brana i hidrocentrala na Limu i pritokama izazvaće nepopravljive posledice po životnu sredinu na celom području.

Predstavnici kanadske kompanije REV, najavili su da će radovi početi sredinom leta. Projekat između ostalog predviđa da skretanje reke Lim i potopljavanje, odnosno izmeštanje puta Prijepolje-Bijelo Polje na delu teritorije Srbije.

Projektu se protive i pojedine nevladine organizacije iz Crne Gore, zbog uticaja koje će izgradnja hidrocentrala imati na teritoriji te države.

Linkovi:

  • Kanađani ulažu 120 miliona evra u izgradnju dve hidroelektrane na Limu - link
 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...