Ministar Dulić: Sledeće nedelje izmene Zakona o planiranju i izgradnji pred Vladom Srbije

04.02.2011. | Večernje novosti

Ministar prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je da bi Vlada trebalo da iduće sedmice utvrdi izmene Zakona o planiranju i izgradnji.

Dulić je kazao da su izmenama i dopunama razjašnjene odredbe zakona o renoviranju stana i investicionom održavanju.

- Pojedine lokalne samouprave su zlonamerno tumačile zakon, pa su za promenu WC-šolje i pločica tražile projekat i komplikovale život građanima. Za renoviranje stana i investiciono održavanje građani više neće čekati u redovima - kazao je on.

Dulić je dodao i da je dodatno pojednostavljeno i izdavanje građevinskih dozvola.

Ministar je kazao i da je maksimalno smanjena cena legalizacije i obim dokumentacije, i data mogućnost lokalnim samoupravama da u ime građana prikupe dokumentaciju što je Grad Beograd već prihvatio.

- Ideja je da se angažuju i dodatni radnici preko omladinskih zadruga. Očekujem da će proces legalizacije ovog puta biti uspešan - kazao je Dulić i dodao da će lokalne samouprave na osnovu kriterijma predviđenih izmenama zakona, utvrđivati ko ispunjava uslove za popust u legalizaciji.

Paralelno sa radom na nacrtu zakona, kazao je Dulić, priprema se i pravilnik o legalizaciji, koji će bliže urediti i ta pitanja.

On je kazao i da bi "vrlo mali broj objekata" mogao da bude porušen jer nema osnova za legalizaciju, ali je dodao da nema podatke o broju tih objekata.

Dulić je kazao i da će ove godine u Srbiji raditi 240 gradilišta prema programu Vlade Srbije o pomoći domaćoj građevinskoj operativi i dodao da je za podršku stambenoj izgradnji izdvojeno 900 miliona dinara.

 
Share |

Komentari: 1

Milorad 07.02.2011 17.16.10

Aman znate li Vi uopšte šta radite.
Sve više liči na ....lud zbunjenog .

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Veoma sam zadovoljan sa vašim solarnim sist...
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...