INFONET-468X60-BANNER

Raskid ugovora o lokaciji ukoliko "Gorenje" ne ispuni obaveze

31.01.2011. | Tanjug

Gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević izjavio je da će Grad Valjevo biti prinuđen da raskine ugovor sa "Gorenjem" ukoliko ta kompanija ne ispuni svoje obaveze iz ugovora o zakupu zemljišta.

"Grad Valjevo učinio je sve da svojim sredstvima obezbedi ambijent za novi investicioni ciklus kompanije 'Gorenje' u Valjevu, koja ovde već ima izgrađenu fabriku aparata za domaćinstvo", naglasio je gradonačelnik Jakovljević u subotu uveče učestvujući u radu biznis kluba u Valjevu.

Na skupu se raspravljalo o aktuelnoj ekonomskoj i privrednoj situaciji u Valjevu, kao i o odluci "Gorenja" da fabriku umesto u tom gradu, gradi u Zajecaru, što je izazvalo žestoke kritike.

Jakovljević je podsetio kako je novim ugovorom o zakupu blizu pet hektara građevinskog zemljišta na rok od 99 godina, uz cenu od 2,2 miliona evra, koji su čelnici Valjeva zaključili sa "Gorenjem" krajem 2008, predviđeno da ta kompanija na novoj lokaciji u roku od tri godine podigne još jednu novu fabriku.

Gradonačelnik je dodao da je ugovorom je predviđeno da četiri godine od potpisivanja ugovora "Gorenje" u Valjevu zaposli još 500 radnika.

"Ukoliko 'Gorenje' ne ispoštuje dogovor, bićemo prinuđeni da ugovor raskinemo i zemljište damo drugim zainteresovanim kupcima koji takođe nude povoljne uslove", naglasio je gradonačelnik.

Jakovljević je naglasio da Grad Valjevo nema nameru da "Gorenju", a ni ostalima koji su uzeli zemlju u zakup, a nisu u predviđenom roku izgradili dogovorene kapacitete, naknadno produžava ugovore.
Privrednici Valjeva izrazili su spremnost da u industrijskoj zoni koju je kupio Grad Valjevo, a koja se nalazi na prostoru bivše fabrik nameštaja i amabalaze "Stefil", investiraju u nove kapacitete.

Privrednici su zatražili od Vlade i nadležnog ministarstva da primene iste aršine kada je u pitanju zapošljavanje novih radnika i da Valjevo dobije status grada od posebnog značaja.

Lokalna samouprava treba pre svega da lokacije u industijskoj zoni, ponudi domaćim privrednicima, koji su, prema njihovoj oceni, pouzdaniji od inostranih, a da u realizaciji izgradnje novih kapaciteta više nego do sada sarađuju sa nadležnim ministarstvima.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;