Sindikat Željezare Nikšić pozdravlja dolazak Turaka

13.01.2011. | Beta

Predsednik fabričkog sindikata Željezare u Nikšiću Janko Vučinić rekao je juče (12.1.2011) da zaposleni pozdravljaju najavu da bi određeni paket akcija u tom preduzeću mogla kupiti turska kompanija CVS Makine.

"Dobrodošao je svako ko bi omogućio da Željezara preživi, da nastavi proizvodnju", rekao je Vučinić agenciji Beta.

Vučinić nije mogao da potvrdi da li će Turci postati vlasnici Željezare, ali je ocenio da sadašnji vlasnik, kompanija Montenegro Speciality Steels nije u stanju da omogući nastavak proizvodnje i redovnu isplatu plata.

Direktor turske kompanije CVS Makine Murat Karatekin ranije je najavio da bi ta firma kupila manji paket akcija u Željezari i omogućila nastavak proizvodnje "u punom kapacitetu".

Ista turska kompanija je prošle jeseni završila montažu nove elektrolučne peći u Željezari. Međutim, proizvodnja je, kako je ranije saopšteno, morala biti zaustavljena zbog kvara na novim postrojenjima.

Proizvodnja u nikšićkoj Željezari prekinuta je u oktobru 2009. godine, upravo zbog montaže nove elektrolučne peći, mada je sindikat zaposlenih više puta izrazio sumnje u nastavak proizvodnje.

Ako bi Turci ušli u Željezaru, to bi bio treći vlasnik od 2005. godine, kada je ta fabrika privatizovana. Željezarom je prvo upravljala ruska kompanija Midlend, a sada je njen vlasnik firma Montenegro Speciality Steels.

 

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...