Dulić: Tajkuni mi prete zbog jeftinih stanova

13.12.2010. | N. M. Jovanović | Blic

Posle objavljivanja podataka da posluje sa 70 državnih institucija u Subotici, ministar ekologije i prostornog planiranja Oliver Dulić tvrdi da posluje po zakonu i instrukcijama Agencije za borbu protiv korupcije i da nije u sukobu interesa.

Sa druge strane, on navodi da je daleko opasnije to što se našao na meti tajkuna koji mu prete jer im projektom jeftinijih stanova uskraćuje stotine miliona evra profita. O ovome je govorio u intervjuu za Blic...

Kako objašnjavate činjenicu da institucije u Subotici kupuju računarsku opremu od vaše firme?

- Već jedanaest godina firma posluje i učestvuje u postupcima javnih nabavki - neke dobijemo, neke gubimo. Samo dvadeset odsto našeg poslovanja čini poslovanje sa državnim ustanovama.

Da li biste sa njima mogli da sklopite posao da niste iz DS i da niste ministar?

- Najbolje poslovne rezultate imao sam kada sam bio bez ijedne funkcije, u vreme kada sam bio u opoziciji - od 2004. do 2007. godine. Nevezano za ovaj slučaj, već nekoliko meseci pokušavaju da me predstave kao korumpiranog.

Ko to, po vama, radi?

- Na početku rada u ministarstvu kada sam rešio da uvedem red u oblast građevinarstva bio sam svestan da ćemo se sukobiti sa moćnim ljudima, kriminalnim strukturama i tajkunima koji su živeli od toga što su prali novac kroz građevinu.

Za koga tvrdite da vrši pritisak na vas?

- Kada smo ušli u projekat jeftinijih stanova, suočili smo se sa savetima i pretnjama da to ne činimo. Započeli smo gradnju 360.000 kvadratnih metara stambenog prostora koje bi, da ih ne gradimo mi, gradio neko drugi i prodavao za bar 300 ili 400 evra skuplje po kvadratu. To znači da smo tajkunima isterali iz džepa 120 miliona evra. Na Novom Beogradu naš projekat je u blizini kompleksa koji nije prodat. Ponudom jeftinijom za nekoliko stotina evra ugrozili smo još 100 miliona evra nečijeg profita. Odlučni smo da taj projekat sprovedemo do kraja.

O Vladi od 19. decembra

  • Da li postoji mogućnost da izgubite mesto u rekonstrukciji vlade?
    - Rekonstrukcija vlade će se sprovesti na osnovu pažljive analize i potpuno sam siguran da će ovo ministarstvo i dalje postojati.
  • Kada će početi pregovori o rekonstrukciji?
    - Do ozbiljnih razgovora će doći već 19. decembra i sve će se završiti početkom januara.

 

 
Share |

Komentari: 1

Neko 20.12.2010 09.38.12

Njima 100 miliona iz dzepova a vama 100 miliona u dzepove.

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...