Prodaja jeftinih stanova u novembru, cena kvadrata stana 1.290 evra

06.10.2010. | Novosti

Na prostoru nekadašnje kasarne 4. juli raščišćavaju se parcele za izgradnju stanova, a prijavljivanje potencijalnih kupaca počinje u novembru.

Dragan Grujić, direktor Građevinske direkcije Srbije, kaže da će potencijalni kupci, koji su se prijavili kao zainteresovani, biti pozivani po redosledu pristiglih prijava.

"Za dve parcele, ka naselju Kumodraž završeni su glavni projekti i izgradnja prvih oko 150.000 kvadrata bruto površine počinje do kraja ovog meseca", ističe Grujić.

"Izrada glavnog projekta privodi se kraju i za još jednu parcelu, koja se nalazi u centralnom delu kasarne. Projekat će biti završen do 15. oktobra, a radovi na tom delu bi trebalo da krenu nedelju dana nakon otvaranja prvog gradilišta".

Grujić ističe da raščišćavanje parcela teče po planu. Izvođači radova na izgradnji naselja još nisu izabrani. Izbor neimara će se odraditi po ubrzanoj proceduri, koju predviđa Zakon o pomoći građevinskoj industriji u uslovima ekonomske krize. Grujić navodi da će na ovom projektu biti angažovane naše najbolje građevinske kompanije.

Na prostoru nekadašnje kasarne biće izgrađeno ukupno 4.578 stanova i 147 lokala. Maksimalna cena kvadrata stana je 1.290 evra.

Stanovi u naselju Stepa Stepanović mogu da se pazare i na kredit, kao i pomoću subvencionisanih stambenih kredita. Pojedini mediji objavili su izjavu ministra Olivera Dulića da će se rate za kredit otplaćivati tek po useljenju. Međutim, uslove kredita određuju banke, a neke od njih su najavile takvu mogućnost, odnosno u ponudi imaju otplatu rata tek po useljenju.

 

 
Share |

Komentari: 1

zorka 13.10.2010 19.36.31

Sve bi bilo u redu da opet nema problema,a to je sledece:ako nekom na pocetku liste prijavljenih odgovara projekat koji se drugi gradi zasto on nemoze to da rezervise.To je prvenstveno mladi koji planiraju bar dvoje dece,a prvi projekat tj. dvosobni stanovi nisu adekvatno resenje.

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...