INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Radnici izbacili ruske vlasnike iz železare u Nikšiću

28.09.2010. | Tanjug

Članovi Izvršnog odbora Sindikata nikšićke Železare ušli su u upravnu zgradu kompanije i isterali iz nje predstavnike većinskog vlasnika, ruskog MMS-a, sa obrazloženjem da ih „više ne smatraju vlasnicima Željezare”.

Prethodno je na protestnom skupu objašnjeno da radnici više ne žele da razgovaraju sa ruskim vlasnicima, već jedino sa predstavnicima Vlade Crne Gore i najavljena je radikalizacija protesta, preneo je Internet portal SEEbiz.eu.

„Ako Željezara ne radi, ako se ne primaju plate i nastavi pritisak na nas da idemo iz fabrike, onda šta je to nego jasan izazov za sve nas: ili ćemo da savijemo kičmu i da pustimo da nas gaze do kraja, ili ćemo da se borimo. Svi mi ćemo zajedno danas izabrati ovu drugu varijantu – hoćemo da se borimo”, rekao je pred okupljenim radnicima predsednik sindikata Janko Vučinić, dodajući da će radnici „da se biju... sada golim rukama, a za posle ćemo videti”.

Vučinić je, osim proterivanja predstavnika ruskog vlasnika, najavio i mere protiv Vlade ukoliko se zaista sprovede u delo ideja o stečaju u Željezari.

„Ako se uvede stečaj, mi ćemo izaći svi zajedno na ulice i ono što ćemo prvo reći jeste – dole Vlada”, zapretio je on, dodajući da radnicima ne trebaju ministri, premijer i vlada koji će da prave od njih socijalne slučajeve, već „odgovorna vlada koja će im omogućiti da žive kao sav normalan svet”.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;