Radnici izbacili ruske vlasnike iz železare u Nikšiću

28.09.2010. | Tanjug

Članovi Izvršnog odbora Sindikata nikšićke Železare ušli su u upravnu zgradu kompanije i isterali iz nje predstavnike većinskog vlasnika, ruskog MMS-a, sa obrazloženjem da ih „više ne smatraju vlasnicima Željezare”.

Prethodno je na protestnom skupu objašnjeno da radnici više ne žele da razgovaraju sa ruskim vlasnicima, već jedino sa predstavnicima Vlade Crne Gore i najavljena je radikalizacija protesta, preneo je Internet portal SEEbiz.eu.

„Ako Željezara ne radi, ako se ne primaju plate i nastavi pritisak na nas da idemo iz fabrike, onda šta je to nego jasan izazov za sve nas: ili ćemo da savijemo kičmu i da pustimo da nas gaze do kraja, ili ćemo da se borimo. Svi mi ćemo zajedno danas izabrati ovu drugu varijantu – hoćemo da se borimo”, rekao je pred okupljenim radnicima predsednik sindikata Janko Vučinić, dodajući da će radnici „da se biju... sada golim rukama, a za posle ćemo videti”.

Vučinić je, osim proterivanja predstavnika ruskog vlasnika, najavio i mere protiv Vlade ukoliko se zaista sprovede u delo ideja o stečaju u Željezari.

„Ako se uvede stečaj, mi ćemo izaći svi zajedno na ulice i ono što ćemo prvo reći jeste – dole Vlada”, zapretio je on, dodajući da radnicima ne trebaju ministri, premijer i vlada koji će da prave od njih socijalne slučajeve, već „odgovorna vlada koja će im omogućiti da žive kao sav normalan svet”.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...