INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Vlada pomaže Sandžaku

21.09.2010. | Novosti

Ministar Rasim Ljajić u ponedeljak položio kamen temeljac za izgradnju Gerontološkog centra u Novom Pazaru.

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić položio je u ponedeljak kamen temeljac za novi Gerontološki centar u Novom Pazaru koji će se, u naselju Potok, graditi sredstvima iz Nacionalnog investicionog plana. Izgradnja centra koštaće oko 122 miliona dinara, a za ukrovljenje, koje će biti završeno do kraja ove godine, biće utrošeno oko 43 miliona dinara. Završetak radova planiran je za iduću godinu.

Centar će moći da primi 80 korisnika, a u ovoj ustanovi posao će dobiti 50 Novopazaraca.

- Vlada Srbije pomaže Sandžaku. Premijeru Cvetkoviću uskoro ćemo dostaviti plan realizacije ranije obećanih i novih infrastrukturnih objekata i stvaranja jedne drugačije društvene i političke klime. Tim planom predviđena je izgradnja važnih saobraćajnica, škola, obdaništa, domova, adravlja, ustanova kulture, sportskih terena...

Planirano je i izmeštanje ispostava nekoliko republičkih institucija u Novi Pazar: Republičkog zavoda zdravstvenog osiguranja, Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, Zavoda za zaštitu zdravlja i drugih - istakao je Ljajić, naglasivši da Vlada Srbije pomaže Novom Pazaru i da reši problem prezaduženosti. Ministar Ljajić uručio je u ponedeljak specijalno vozilo Crvenom krstu u Novom Pazaru kojim će se hrana iz narodne kuhinje dopremati do 500 korisnika na selu.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;