INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

OŠ "Kralj Petar Prvi" spremno dočekuje đake - Renovirana najstarija škola u Srbiji

31.08.2010. | Beoinfo

Nakon 40 godina, najstarija škola u Srbiji Osnovna škola "Kralj Petar Prvi" u Beogradu je potpuno renovirana tako da škola ne samo da lepše izgleda nego je i bezbednija za rad i boravak učenika i zaposlenih. Do sutra će biti očišćeni podovi i ubačen nameštaj tako da će sve biti spremno za novu školsku godinu i dolazak 730 đaka.

Dva zdanja Osnovne škole "Kralj Petar Prvi" sređeni su do neprepoznatljivosti. Na objektu u Ulici kralja Petra zamenjene su sve instalacije, rekonstruisani sanitarni čvorovi i zamenjena hidrantska mreža za gašenje požara. Sanirana je i vlaga sa pojedinih zidova, promenjene su podne obloge, okrečeni zidovi i urađena kompletna sanacija svečane sale.

Međutim, mnogo veće iznenađenje doživeće đaci od četvrtog i osmog razreda koji idu u drugi školski objekat u Ulici Maršala Birjuzova. Fasada i unutrašnji zidovi bili su u veoma lošem stanju, krov je prokišnjavao, buđ se uhvatila na pojedinim zidovima, vlaga se osećala u celoj zgradi.

- Urađena je nova fasada, kompletno su sanirani krovovi nad školom i fiskulturnom salom. Zgrada je opremljena sistemom za dojavu požara, a instaliran je i novi sistem ozvučenja i video nadzor. Zamenjena je unutrašnja stolarija i potpuno je rekonstruisana školska kuhinja. Ostalo je samo da se asfaltira dvorište koje je raskopano zbog radova, što će biti završeno tokom vikenda - rekao je juče sekretar za obrazovanje Vladimir Todić prilikom obilaska renovirane škole.

Završeni su i radovi u OŠ "Sonja Marinković" u Zemunu, gde je osim sanacije školske zgrade, dograđen učionički prostor i izgrađena fiskulturna sala. Todić je istakao i da je u toku isporuka besplatnih udžbenika za đake "prvake" koje finansira Grad Beograd.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;