INFONET-468X60-BANNER

Putari stižu s "rezervnog položaja"?

17.08.2010. | Mondo

Radovi na autoputu Ub-Lajkovac u Nepričavi počeće u sredu, 18. avgusta, najavio je juče (16.8.2010) načelnik Opštinske uprave u Lajkovcu Živorad Bojičić.

Bojičić je agenciji Beta rekao da je teška mehanizacija iz tog sela "povučena na rezervni položaj kod Uba", gde je locirana Nibens grupa, u čijem sastavu je Preduzeće za puteve (PZP) Beograd, i precizirao da će nadvožnjake i mostove u Nepričavi graditi beogradski Planum i Putevi Užice.

Zamenik predsednika opštine Ub Sava Sarić rekao je za agenciju Beta da mu "nije poznat rezervni položaj te mehanizacije", te da tu informaciju "ne može ni da potvrdi, ni da demantuje, jer za nju ne zna".

"Radovi nisu počeli na području opštine Ub, tako da to zaista ne znam. Da su krenuli sa Uba svakako bih znao", kazao je Sarić.

Planum i Putevi Užice su, zajedno sa PZP, kao konzorcijom dobili poslove na deonici Ub-Lajkovac dugoj 12,6 kilometara, koja će sa oko 73 miliona evra biti finansirana iz budžeta Srbije.

"Prvo će se raditi nadvožnjak u Nepričavi, gde je gradilište i otvoreno (29. jula), a potom most koji će autoput povezivati za petljom za Lajkovac. Taj most moći će da se gradi tek kada stigne mehanizacija sa autoputa kod Horgoša i kada projektanti odobre izmene projekta", rekao je Bojičić za agenciju Beta.

Dodao je da će Planum, dok ne otvori svoju bazu u selu Slovac, beton kupovati od Kolubara građevinara iz Vreoca, obzirom na to da su atesti potvrdili da je reč o kvalitetnom betonu.

Bojičić je, takođe, kazao da je Opštinska uprava u Lajkovcu dogovorila eksproprijaciju oko 60 hektara zemljišta, što "obezbeđuje mogućnost izgradnje 3 do 3,5 kilometara autoputa", a privode se kraju i dogovori sa ostalim vlasnicima parcela.

Prema njegovim rečima, manjih problema bilo je i sa isplatama novca angažovanim proceniteljima i veštacima, koji obezbeđuje JP Putevi Srbije, ali će taj problem verovatno biti rešen tokom dana.

Sarić je kazao da je u opštini Ub završeno oko 75 odsto posla na eksproprijaciji zemljišta za trasu budućeg autoputa Beograd-južni Jadran, na deonici Ub-Lajkovac, mada "sve nije isplaćeno", pa je obezbeđen deo trase u dužini od 4,5 do 5 kilometara.

"Ostalo je da rešimo problem sa jednim domaćinstvom u selu Ruklada, sa vlasnicima tri-četiri parcele u selu Stublenica, kao i neke probleme u selu Paljuvi, dok smo u selu Murgaš čitav posao završili", rekao je Sarić za agenciju Beta.

Na gradilištu u Nepričavi ni juče, kao ni posle zvaničnog otvaranja radova 29. jula, nije bilo nikoga, a nema ni teške mehanizacije koja je tu bila za vreme svečanosti na kojoj je govorio ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;