"Alpina" dala najnižu cenu za deo Koridora X

30.07.2010. | Tanjug

Najnižu cenu na tenderu za izgradnju dve deonice na Koridoru 10, od Dimitrovgrada do Pirota, ponudila je austrijska kompanija "Alpina".

Komisija, koja je danas održala javno otvaranje ponuda pristiglih na tender, konstatovala je da je na drugom mestu ponuda kompanije "Primorje" iz Slovenije, dok je trećeplasirana ponuda domaćeg konzorcijuma, kojeg čine beogradski "Planum", "Putevi Užice" i Preduzeće za puteve Beograd.

Ponude će biti poslate na razmatranje Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), koja je finansijer saobraćajnice, a za 30-ak dana znaće se koja je ponuda izabrana, rečeno je Tanjugu.

Tender se odnosi na izgradnju dve deonice autoputa Pirot-Dimitrovgrad, u ukupnoj dužini 14,3 kilometra.

Javni poziv objavljen je 18. maja ove godine, a naručilac posla, preduzeće ''Koridor 10 d.o.o'', ponuđačima je ostavio mogućnost da dostavljaju ponude za izgradnju deonice autoputa od Pirota do Sukova, u dužini od šest kilometara, s rokom izgradnje do 18 meseci, i deonice od Sukova do Dimitrovgrada, u dužini od 8,3 kilometra, sa istim rokom izgradnje.

Ponuđači su mogli da dostave ponude za jednu ili obe deonice i da ponude popuste u slučaju dodele ugovora za obe deonice.

Ugovor će, kako je najavljeno, biti dodeljen ponuđaču čija ponuda bude najniža, suštinski odgovarajuća i koja ispunjava postkvalifikacione kriterijume.

Izgradnja deonica će biti finansirana sredstvima EBRD i to je prvi tender koji ta evropska finansijska institucija finansira na Koridoru 10.

 

 
Share |

Komentari: 1

drew 01.08.2010 16.22.11

Pa zar neko i dalje veruje da Alpina moze nesto da uradi kad nas lopov stoji iza nje?!

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...