ABB preuzima EXOR - Jačanje pozicije ABB-a u Srbiji i regionu

30.03.2010. | Gradjevinarstvo.rs

ABB, vodeća svetska kompanija u oblasti energetike i industrijske automatike, postigla je dogovor oko preuzimanja dela poslovanja firme EXOR u cilju jačanja tržišne pozicije u Srbiji i susednim zemljama, u pojedinim segmetima i na globalnom nivou.

Prvenstveni cilj transakcije je jačanje poslovnih aktivnosti u području procesne automatizacije sa naglaskom na celovita rešenja u raznim granama industrije. Očekuje se da će transakcija biti zaključena u aprilu, nakon dobijanja saglasnosti od regulatornih organa.

Uključivanjem EXOR-a u globalnu mrežu ABB-a otvara se mogućnost povećanja srpskog izvoza u zemlje EU, a kroz isporuke softverskih paketa namenjenih optimizaciji proizvodnih procesa u metaloprerađivačkoj industriji i za svetsko tržište.

Osnovan 1990., EXOR je započeo kao isporučilac inženjerskih i servisnih usluga ABB-u i drugim kompanijama, da bi s vremenom izrastao u snažnu regionalnu firmu koja na platformama raznih proizvođača daje „ključ u ruke“ rešenja koja obuhvataju isporuku distribuiranih sistema upravljanja, motora i motornih pogona, instrumentacije i elektrifikacije za industrijska i energetska postrojenja.

Po rečima Aleksandra Ćosića, direktora ABB-a u Srbiji, ovim preuzimanjem broj zaposlenih u regionu će biti udvostručen i omogućiće kompaniji da spremno dočeka budući očekivani rast, uz istovremeni razvoj servisnih aktivnosti.

“Ovo preuzimanje se potpuno uklapa u našu novu globalnu organizaciju: poželimo dobrodošlicu timu koji se poslovnošću i stručnošću u isporuci sistema upravljanja za industrijska i energetska postrojenja dokazao kako lokalno u regionu tako i šire u svetu“, rekao je Veli-Matti Reinikkala, direktor ABB-ove Globalne divizije Procesna automatizacija.

“Investicija će dodatno ojačati poziciju ABB-a u metaloprerađivačkoj industriji u Evropi i svetu; EXOR će postati integralni deo organizacije koja kroz lokalne ekspertske centre svojim kupcima nudi usluge i kompletna rešenja vrhunskog kvaliteta uz prihvatljive cene” rekao je Christer Skogum, direktor ABB-ove  Globalne poslovne jedinice Metali.

ABB (www.abb.com) je vodeća svetska kompanija u oblasti energetike i industrijske automatike koja svojim tehnologijama pomaže korisnicima u efikasnijem korišćenju električne energije, u povećanju industrijske produktivnosti i smanjenju štetnog uticaja na životnu sredinu. Kompanije članice ABB Grupe posluju u oko 100 zemalja i zapošljavaju oko 117.000 ljudi širom sveta.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...