ABB preuzima EXOR - Jačanje pozicije ABB-a u Srbiji i regionu

30.03.2010. | Gradjevinarstvo.rs

ABB, vodeća svetska kompanija u oblasti energetike i industrijske automatike, postigla je dogovor oko preuzimanja dela poslovanja firme EXOR u cilju jačanja tržišne pozicije u Srbiji i susednim zemljama, u pojedinim segmetima i na globalnom nivou.

Prvenstveni cilj transakcije je jačanje poslovnih aktivnosti u području procesne automatizacije sa naglaskom na celovita rešenja u raznim granama industrije. Očekuje se da će transakcija biti zaključena u aprilu, nakon dobijanja saglasnosti od regulatornih organa.

Uključivanjem EXOR-a u globalnu mrežu ABB-a otvara se mogućnost povećanja srpskog izvoza u zemlje EU, a kroz isporuke softverskih paketa namenjenih optimizaciji proizvodnih procesa u metaloprerađivačkoj industriji i za svetsko tržište.

Osnovan 1990., EXOR je započeo kao isporučilac inženjerskih i servisnih usluga ABB-u i drugim kompanijama, da bi s vremenom izrastao u snažnu regionalnu firmu koja na platformama raznih proizvođača daje „ključ u ruke“ rešenja koja obuhvataju isporuku distribuiranih sistema upravljanja, motora i motornih pogona, instrumentacije i elektrifikacije za industrijska i energetska postrojenja.

Po rečima Aleksandra Ćosića, direktora ABB-a u Srbiji, ovim preuzimanjem broj zaposlenih u regionu će biti udvostručen i omogućiće kompaniji da spremno dočeka budući očekivani rast, uz istovremeni razvoj servisnih aktivnosti.

“Ovo preuzimanje se potpuno uklapa u našu novu globalnu organizaciju: poželimo dobrodošlicu timu koji se poslovnošću i stručnošću u isporuci sistema upravljanja za industrijska i energetska postrojenja dokazao kako lokalno u regionu tako i šire u svetu“, rekao je Veli-Matti Reinikkala, direktor ABB-ove Globalne divizije Procesna automatizacija.

“Investicija će dodatno ojačati poziciju ABB-a u metaloprerađivačkoj industriji u Evropi i svetu; EXOR će postati integralni deo organizacije koja kroz lokalne ekspertske centre svojim kupcima nudi usluge i kompletna rešenja vrhunskog kvaliteta uz prihvatljive cene” rekao je Christer Skogum, direktor ABB-ove  Globalne poslovne jedinice Metali.

ABB (www.abb.com) je vodeća svetska kompanija u oblasti energetike i industrijske automatike koja svojim tehnologijama pomaže korisnicima u efikasnijem korišćenju električne energije, u povećanju industrijske produktivnosti i smanjenju štetnog uticaja na životnu sredinu. Kompanije članice ABB Grupe posluju u oko 100 zemalja i zapošljavaju oko 117.000 ljudi širom sveta.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šebek Snežana 08.06.2021.
Šta od dokumentacije treba priložiti uz pri...
Saša 04.06.2021.
Eto mu politike, sad će reći da mi nismo mo...
Nina 04.06.2021.
Imam kucu od 70 kvadrata treba se promeniti...
Nina 04.06.2021.
Kako se prijaviti na koj br ili kako vec
Milan 01.06.2021.
Cena po m2 i cena lepka
Koliko otprili...