INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sledeće nedelje nastavak radova u Ulici Džordža Vašingtona

16.04.2020. | Beoinfo

Sva gradilišta u Beogradu koja su započeta funkcionišu, ali sa umanjenim brojem radnika, između 20 i 30 odsto, što je ipak dovoljno za neometano izvođenje radova, izjavio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić.

- Dobra stvar je što ćemo sledeće nedelje, nakon Uskrsa, krenuti sa uređenjem pjacete na uglu Palmotićeve i Ulice Džordža Vašingtona. Tada kreću i radovi na rekonstrukciji dela Ulice Džordža Vašingtona, od Drinčićeve do Francuske, koju smo započeli ranije i očekujemo da ćemo dva meseca nakon Uskrsa imati završenu i ovu deonicu - istakao je Stojčić.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Govoreći o Savskom trgu on je naglasio da će to biti jedna od najmodernijih projektnih tačaka u gradu te će moći da parira i Trgu republike.

 - Savski trg je po svojoj površini i veći od Trga republike, a trenutno je po značaju manje važan. Međutim, to će biti drugačije kada se tu ukrste prva i druga metro linija. Očekujemo veliki broj ljudi i zbog Muzeja Nikole Tesle koji će se najverovatnije naći u staničnoj zgradi, ali i zbog svih rekreativnih sadržaja koji se nalaze iza stanice uz reku. Od Sajma pa sve do Pančevačkog mosta imamo u toku različite intervencije. Uređen je najveći deo obale, sledeće godine krećemo sa izgradnjom Linijskog parka koji će se prostirati od Pasarele do Pančevačkog mosta pa će to svakako biti najatraktivniji deo grada u rekreativnom smislu - rekao je Stojčić.

On je najavio da je u pripremi nekoliko projekata, a jedan od njih, pored Linijskog parka, svakako je pešačko biciklistički most od Bloka 70a do Ade Ciganlije. 

- Pripremamo i rekonstrukciju Palmotićeve ulice, Ulice Strahinjića bana, osam pjaceta širom grada pre svega na Starom gradu i Vračaru. Imamo u planu izgradnju dvadeset manjih trgova u prigradskim opštinama, pripremamo i izgradnju garaže i trga na Bajlonijevoj i Kalenićevoj pijaci kao i u centru Banovog brda - istakao je glavni urbanista.

Kada je reč o radovima u Ulici 27. marta Stojčić je rekao da će se oni izvoditi tokom dva meseca nakon Uskrsa, zatim će uslediti prekid zbog velike frekvencije saobraćaja u junu i početkom jula.

- Nakon toga ćemo, kao i prošle godine iskoristiti najveći deo jula i avgust za nastavak rekonstrukcije, odnosno potez ka Kalemegdanu - zaključio je Stojčić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;