INFONET-468X60-BANNER

Četiri umetnička fakulteta nalaziće se pored hotela Hajat

08.11.2019. | eKapija

Temelji univerzitetskog kampusa u kojem će biti smeštena četiri umetnička fakulteta i Rektorat Univerziteta umetnosti u Beogradu, trebalo bi da budu postavljeni krajem naredne godine na ekskluzivnoj lokaciji pored novobeogradskog hotela Hajat, rekao je za Politiku ministar prosvete Mladen Šarčević.

Ministar najavljuje da je gradnju kompleksa na parceli od 1,5 hektara odbrila Vlada Srbije i da će ona započeti 2020. ukoliko ne bude zastoja u izradi planske dokumentacije.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Ministar ističe da se odustalo od prvobitnog plana da ovaj akademski centar bude podignut u Topčideru koji je lane podigao prašinu u javnosti, piše list Politika.

Zgrada u kojoj će biti smešteni Fakultet muzičke umetnosti, Fakultet primenjenih umetnosti, veći deo Fakulteta likovnih umetnosti, ali i nova akademska ustanova koju Srbija dugo očekuje - Fakultet za igru, predviđeno je da bude površine 29.000m².

- Već smo ostvarili kontakte s Italijanima i Špancima koji će nam pomoći oko formiranja modela nastave na Fakultetu za igru. Biće napravljene tri katedre i to za savremeni ples, balet i narodne igre. Predstavnici Rektorata Univerziteta umetnosti su rekli da žele da budu u toj zgradi. Sada smo u fazi izrade idejnog projekta, sledi, onda, studija izvodljivosti i pribavljanje potrebne tehničke dokumentacije. Bože zdravlja da krajem iduće godine krene gradnja pa bismo onda, u najboljem slučaju, otad za dve godine privreli kraju radove - kaže Šarčević i dodaje da je prezadovoljan lokacijom namanjenom za gradnju umetničkog kampusa.

Ministarstvo prosvete je dobilo taj prostor, kaže, zahvaljujući dogovoru sa Ministarstvom energetike, kojem su dali tri hektara zemljišta kod tramvajske okretnice u Bloku 45, za duplo manju ali eksluzivniju parcelu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;