INFONET-468X60-BANNER

Uređenje parka i gradnja podzemne garaže u Požarevcu

03.09.2019. | eKapija

Gradska uprava u Požarevcu raspisala je javnu nabavku za izradu projekata rekonstrukcije Sunčanog parka i parternog uređenja dela stambenog bloka u Braničevskoj ulici u Požarevcu. Ova dva projekta koji se odnose na površine od ukupno oko 300 ari, procenjena su na 2.250.000 dinara.

Procenjena vrednost projekta rekonstrukcije Sunčanog parka koji se prostire na nešto više od 190 ari je 750.000 dinara.

Kako piše u dokumentaciji, deo zapadne strane parka koji se oslanja na zgradu Načelstva je takođe zapušten, dok se zelene trake duž ulice Jovana Šerbanovića neuređene, a postojeći drvored je u lošem stanju i trebalo bi da se obnovi. Projektom bi trebalo da se predvide prilazne saobraćajnice iz ulice Moše Pijade prema parkingu policijske uprave i prilaz parkingu sa severne strane Centra za kulturu.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Rekonstrukcija podrazumeva uklanjanje suvih i dotrajalih sadnica, kao i sadnja novih, preoblikovanje igrališta za decu u parku prema Pošti, kao i igrališta prema ulici Moše Pijade. Ove dve površine bi trebalo da budu ograđene.

Projektom bi trebalo da se predvidi nova kandelaberska rasveta, sanacija zelenih traka duž drvoreda u ulici Jovana Šerbanovića sa zamenom dotrajalih i suvih stabala, a u planu je i da čitav park dobije "primerenu" ogradu.

Projekat parternog uređenje dela stambenog bloka u Braničevskoj ulici trebalo bi da košta do 1,5 miliona dinara. Reč je o površini od blizu 107 ari.

Jedan od ciljeva izrade projekta parternog uređenja dvorišta je i formiranje pozemne garaže, zatim rešavanje pešačkih i saobraćajnih komunikacija sa parkiralištima, zelenim površinama i prostorom za igru dece.

Posebna pažnja bi trebalo da se posveti planiranju podzemne garaže i parkinga, kolskim pristupnim saobraćajnicama i pešačkim stazama, izboru mobilijara, igrališta za decu i zelenila.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;