INFONET-468X60-BANNER

Novi Sad dobija dva mosta

29.03.2019. | Tanjug

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će ove godine biti urađen idejni projekat za izgradnju mosta koji će spojiti Liman i sremsku stranu. Uporedo sa tim biće urađen i idejni projekat za pešačko biciklistički most, koji će spojiti novosadski kej i Petrovaradinsku tvrđavu.

- Izgradnja mosta preko Dunava i spajanje na petlju oko Sremske Kamenice i dalje na auto-put Novi Sad-Ruma-Šabac-Loznica, predstavlja finalnu fazu obilaznice oko Novog Sada. Taj most neće biti nimalo jeftin, jer će morati ranije da se podiže, pre vodenog ogledala - rekao je Vučević prilikom posete gradskoj plaži Štrand, gde je u toku čišćenje korita Dunava od mulja i rečnog nanosa.

Novi Sad dobija dva mosta

Novi Sad - Petrovaradin (www.pixabay.com)

Dodao je i da bi pešačko biciklistički most bio opremljen mobilijarom, ispustom, da može da se sedne i provode vreme na reci. Sa njega bi se direktno ulazilo na Tvrđavu, odnosno u tunel, iz tunela direktno liftom na Tvrđavu. To bi bila prava turistička atrakcija za grad jer bi se praktično spojio kej sa Petrovaradinskom tvrđom.

- To je nešto o čemu smo do sada mogli samo sanjamo. Mislim da ćemo tokom ove godine imati idejno rešenje. Pričali smo sa našim i svetskim arhitektama, raspisaćemo konkurs da dobijemo najbolje rešenje, da pitamo struku, eminentne stručnjake i da dobijemo najbolji most. To bi bila jedna revolucija, da napravimo pešačko biciklistički most sa direktnim ulazom u Petrovaradinsku tvrđavu - naglasio je Vučević.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;