INFONET-468X60-BANNER

Rekonstrukcija pruge u Srbiji bez odlaganja

25.12.2018. | V. N. | Novosti

Iako je Vlada Mađarske nedavno odlučila da zbog porasta troškova raspiše novi tender za modernizaciju mađarske deonice železničke pruge Budimpešta-Beograd, u srpskom resornom ministarstvu kažu da to ne utiče na projekat rekonstrukcije pruge u Srbiji.

Mađarski mediji pišu da će zbog odluke vlade radovi početi tek 2020. godine, godinu dana kasnije nego što je bilo planirano.

U Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije kažu da „poslednja dešavanja u vezi s projektom u Mađarskoj ne utiču ni na koji način na realizaciju projekta modernizacije i rekonstrukcije pruge u Srbiji".

Ilustracija (www.pixabay.com)

- S mađarskim partnerima smo praktično u dnevnom kontaktu i usaglašavamo sve tehničke parametre kako bi ceo projekat funkcionisao na jedinstven način, kako to propisuju evropski standardi, a i naši propisi koji su važeći u Srbiji, a u potpunosti su usaglašeni s propisima EU - navode u ministarstvu.

Prema pisanju mađarske agencije MTI, projektovani troškovi modernizacije deonice u dužini od 152 kilometra između Budimpešte i Kelebije, na granici sa Srbijom, iznosili su u maju 2018. godine 578 milijardi forinti (1,79 milijardi evra).

Međutim, najbolja ponuda koja je od tada stigla iznosila je 693 milijarde forinti. S obzirom na to da mađarska vlada nije spremna da snosi veće troškove, pokrenula je novi postupak javnih nabavki.

- Pratimo i usaglašavamo rokove realizacije projekta u cilju da u što kraćem roku ceo projekat od Beograda do Budimpešte bude završen - kažu u resornom ministarstvu u Srbiji.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;