INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Podaci sa 300 raskrsnica i "lične karte" gradilišta smanjiće saobraćajne gužve u Beogradu

14.12.2018. | Beoinfo

Posle nove godine kreće realizacija projekta „Adaptibilno zonsko upravljanje saobraćajem”, što će rešiti saobraćajne gužve koje su neminovan problem svih velikih gradova, pa tako i Beograda, najavio je gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić.

– Projekat adaptibilnog zonskog upravljanja saobraćajem znači novi sistem putem kojeg će se na jednom mestu skupljati svi podaci vezani za više od 300 raskrsnica u gradu i na osnovu njih upravljati saobraćajem na pravi način. Očekuje se da se tako i do 20 odsto uštedi vreme i olakša saobraćaj. Na sastanku u Barseloni na kome smo razgovarali o našem problemu čulo se da je ovakav sistem upravljanja saobraćajem preporodio Moskvu. To je model koji ćemo u naredne tri godine da implementiramo u Beogradu, a vrednost celokupnog projekta je oko 25 miliona evra – naglasio je Radojičić.

Govoreći o tome da dodatne gužve u gradu stvaraju i gradilišta koja često nisu sinhronizovana, gradonačelnik je dodao da će takozvane „lične karte” gradilišta uvesti red u toj oblasti.

– Od januara se planira da će preko Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i kordinaciju odnosa sa građanima sva gradilišta morati da šalju informacije kada počinju radovi, šta se radi i do kada traju radovi, kako bi mogli da se sinhronizuju sa ostalima. Dešavalo se u ranijem periodu da se jedna ista ulica radi i po nekoliko puta, a na ovaj način će se to smanjiti na najmanju moguću meru – najavio je Radojičić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;