INFONET-468X60-BANNER

Menjaće se centar Banovog brda

19.09.2018. | G. Novaković | Novosti

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju stavila je na javni uvid nacrt Plana detaljne regulacije centra Banovog brda. Zainteresovani sugrađani moći će do 10. oktobra da saznaju zamisao budućeg izgleda srca opštine Čukarica, i to u zgradi gradske uprave. Do tog dana je i rok predaje Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove svih primedaba na planirano rešenje. Prostor između ulica Požeške, Nadežde Petrović, Nikolaja Gogolja, Šumadijskog trga, Stanka Opsenice, Lazara Kujundžića, Vidakovićeve, Lješke i Zrmanjske, obuhvaćen je pomenutim planom. Reč je o površini od skoro 19 hektara. Kako stoji u dokumentaciji, jedan od prioriteta za razvoj Banovog brda jeste obogaćivanje i upotpunjavanje sadržaja kulture kroz rekonstrukciju postojećeg objekta Kulturnog centra Čukarica. Međutim, to nije sve.

- Planom su predviđene površine za saobraćajnice, objekte i komplekse javnih službi, za stanovanje, mešovite gradske centre i komercijalne sadržaje - piše u dokumentaciji. - Takođe, predviđena je i izgradnja javne garaže na poziciji postojećeg parkirališta „Čukarica" na Šumadijskom trgu.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Primarnu uličnu mrežu čini Kirovljeva ulica, u rangu ulice prvog reda. Preko Visoke i Paštrovićeve ulice, u smeru ka centru grada, predmetni prostor se povezuje sa Savskom magistralom i Radničkom ulicom. Ostale saobraćajnice u obuhvatu plana su deo sekundarne ulične mreže.

Prema planu, u okviru granice plana nema primarne vodovodne mreže gradskog sistema. Stoga se planiraju novi kanali atmosferske kanalizacije minimalnog prečnika 300 milimetara i kanalizacija upotrebljenih voda minimalnih prečnika 250 milimetara, sa priključenjem na odgovarajuće postojeće recipijente.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;