Uskoro uređenje prostora kod "Promenade" - Grad izdvaja više od 500 miliona dinara

11.07.2018. | Zoran Strika |

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je javnu nabavku za parterno uređenje sa infrastrukturom prostora na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, kod Tržnog centra „Promenada". Kako se može videti u planu javnih nabavki za 2018. godinu, grad je za ove poslove izdvojio više od 256 miliona dinara u prvoj fazi radova, а posao će dobiti kompanija koja ispuni sve tražene uslove i pritom ponudi najnižu cenu za izvođenje radova. Za drugu fazu je izdvojeno više od 230 miliona dinara. Preduzeće koje dobije posao imaće rok do 1. novembra da završi sve radove.

- Objekat TC se izvodi u dve faze, te će u prvoj fazi, na prostoru parcele ka Bulevaru oslobođenja biti formiran plato sa zabavnim sadržajima: sportski tereni, igrališta za decu i spoljne bašte kafea. U skladu sa planiranim projektom objekta, parterno uređenje je funkcionalno i oblikovno povezivanje objekta tržnog centra i gradskog prostora i sadržaja u njegovoj okolini - navodi se u dokumentaciji.

Osim saobraćajnica, protivpožarnih platoa, pešačkih staza i prostora za sedenje i odmor, projektnim rešenjem predviđaju se i fontane, odnosno vodena ogledala, prostori za skulpture, te zelene površine.

Novi Sad (www.pixabay.com)

Prema najavama iz vrha gradske vlasti, ovaj prostor bi trebalo da bude jedan od najlepših delova Novog Sada.

- Druga faza uređenja obuhvataće Bulevar cara Lazara, Bulevar oslobođenja i istočnu tribinu stadiona „Karađorđe', oko budućeg TC „Promenada'. Tu će grad investirati 570 miliona dinara u zelene površine, mobilijar, popločavanje, javnu rasvetu. Rekao bih, a siguran sam da ćemo se u to uskoro uveriti svi, da će to biti jedan od najlepših delova Novog Sada - rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, govoreći o rebalansu gradskog budžeta.

Radovi obuhvaćeni ovom javnom nabavku podrazumevaju pripremne radove, zemljane radove, izradu kolovozne konstrukcije, odvodnjavanje, popločavanje. Tu su i radovi na postavljanju javnog osvetljenja, radovi na crpnoj stanici, ali i postavljanju vodenih ogledala i potapajućih stubića, vodovodnim instalacijama, pešačkim i biciklističkim stazama, kao i niz drugih poslova kako bi ovaj prostor dobio svoj finalni izgled.

Podsetimo, objekat se gradi na četiri nivoa, sa podzemnom etažom, a obuhvata 150.000 kvadratnih metara. Očekuje se 1.500 novih radnih mesta, a predviđena je i izgradnja isto toliko parking mesta.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 20.09.2021.
Najlakše se legalizacija rešava tako što se...
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...
Milena-srecica 31.08.2021.
Oduševljena sam ovom ponudom za zamenu stol...
Bata 24.08.2021.
Na koji će način da se realizuje način prel...