INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U punom jeku infrastrukturni radovi u Priboju

08.06.2018. | A. Rovčanin | Novosti

U gradu na Limu u punom su jeku radovi na infrastrukturnim objekatima. Gradski stadion dobiće potpuno savremen izgled, a centralne ulice i trotoari novi asfalt. U toku su radovi i na izgradnji kružnog toka u novom delu grada. Ukupna vrednost investicija iznosi 200 miliona dinara, od čega je Vlada Srbije izdvojila 160 miliona, a ostatak novca obezbeđen je iz lokalne kase.

Povod za velike investicije su Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI), najveća amaterska sportska manifestacija na Balkanu, čiji je domaćin ove godine Priboj. Igre se održavaju od 4. do 8. jula i očekuje se dolazak više od 3.000 sportista iz 34 opštine Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

- Trenutno se na stadionu završava atletska staza, radi se hidroizolacija, tribine, postavljaju se sedišta. Radimo i kompletno „presvlačenje" Nemanjine ulice sa trotoarima i platoom, a radi se i kružni tok. Sve su to radovi koji su inače bili potrebni, a MOSI igre su samo ubrzale njihovu realizaciju - kaže prvi čovek Opštine Lazar Rvović.

Direktor Sportskog centra Priboj Savo Spasojević uverava da će svi započeti radovi na stadionu biti završeni do 1. jula.

- Posle radova na atletskoj stazi, sledi postavljanje tartan staze. Na velikoj tribini prioritet je zaštita od prokišnjavanja. Trenutno se postavlja hidroizolacija i očekujemo da će do kraja sedmice da se završi, nakon čega sledi postavljanje betonskih ploča i montaža 4.000 stolica. Takođe se obavljaju i radovi na bazenu, a radi se i igralšte za odbojku na pesku - naglašava Spasojević.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;