INFONET-468X60-BANNER

Kinezi već grade do granice, na redu Požega-Crna Gora

28.03.2018. | Tanjug

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović sastala se s ambasadorom Narodne Republike Kine Li Mančangom i predsednikom kompanije CRBC Du Feijem. Sa kineskim zvaničnicima razgovarano je o realizaciji trenutnih projekata koje kineska kompanija CRBC radi u Srbiji, ali i o novim infrastrukturnim projektima u Srbiji, saopšteno je iz Kabineta potpredsednice Vlade.

Potpredsednica Vlade istakla je da će ove godine početi gradnja auto-puta od Preljine do Požege na Koridoru 11, dužine 30,96 km.

- Vlada Srbije spremna je da potpiše Memorandum o razumevanju sa kineskom kompanijom o gradnji auto-puta od Požege do granice sa Crnom Gorom, jer ova kompanija već u Crnoj Gori gradi auto-put do granice sa Srbijom - istakla je Mihajlović.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Ambasador Li Mančang je istakao da je NR Kina vrlo zadovoljna saradnjom koju ima sa Vladom Srbije, kao i saradnjom koju kineske kompanije imaju sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Predsednik CRBC Du Fei je istakao da radovi na deonici Surčin-Obrenovac dobro napreduju, u skladu sa rokovima i standardima kvaliteta i zaštite životne sredine, i izrazio spremnost da učestvuju i u novim projektima u Srbiji.

- S posebnom pažnjom očekujemo potpisivanje Memoranduma o razumevanju za izgradnju deonice Koridora 11 od Požege do Boljara, s obzirom na to da smo se i s crnogorskim zvaničnicima dogovorili da učestvujemo u izgradnji auto-puta ka Srbiji, u dužini od 78 km - izjavio je Du Fei.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;