Na Brankovom mostu u funkciji pet saobraćajnih traka

11.12.2017. | Beoinfo

Od juče (10.12.2017) je u funkciji pet od ukupno šest traka na Brankovom mostu i sada vozači mogu da koriste sve tri trake iz pravca starog dela grada ka Novom Beogradu, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

- Iz pravca Novog Beograda ka starom delu grada tu su dve trake a zaustavna traka se koristi za radove do februara, kada će biti završeni kompletni radovi. Za rekonstrukciju Brankovog mosta izdvojili smo 210 miliona dinara, menja se 410 tona čelika, odnosno kompletne pešačke konstrukcije na pešačkoj stazi i tako obimni zahtevi su zahtevali da u jednom trenutku bude zaustavljen saobraćaj u dve trake. Čim su uslovi dozvolili oslobodili smo jednu traku i tako dali doprinos da saobraćaj funkcioniše normalno - kazao je gradski menadžer.

Slika. Brankov most (preuzeto sa www.pixabay.com)

Vesić je podsetio da se Brankov most sastoji iz tri različita dela jer su stubovi iz 1934. godine kada je građen Mosta kralja Aleksandra koji je srušen 1941. godine, jedna polovina mosta je građena 1956. godine a druga sedamdesetih godina prošlog veka.

- Svaki deo mosta je drugačiji i kada smo pre dve godine počeli sa rekonstrukcijom nismo ni sanjali na kakva ćemo oštećenja zateći i zato je morala da se uradi temeljna rekonstrukcija mosta kako bi on mogao da bude u punoj funkciji - rekao je Vesić.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

GROLIT-RAD
GROLIT-RAD
BEOGRAD-OSTRUŽNICA
www.grolitrad.rs

NIMEL
NIMEL
NOVI BEOGRAD

PLOTING
PLOTING
BEOGRAD-BORČA
www.ploting.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...