INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Posle devet godina čekanja počinje rekonstrukcija Ulice Bore Stankovića

17.07.2017. | Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesić juče (16.07.2017) je izjavio da počinje rekonstrukcija Ulice Bore Stankovića na Vračarskom platou. Prema njegovim rečima, vrednost radova iznosi 71,8 miliona dinara, a posao će biti završen u roku od pet meseci.

On je dodao da će se Ulica Bore Stankovića rekonstruisati od raskrsnice sa Katanićevom do raskrsnice sa ulicama Stojana Protića, Braničevskom i Skerlićevom, u dužini od 323 metra.

- Poprečnim profilom predviđena  je širina kolovoza od šest metara, obostrani trotoari širine po tri metra, a u delu između ulica Patrijarha Varnave i Stojana Protića, predviđen je i zeleni pojas širine 2,25 metara. Istovremeno sa rekonstrukcijom ulice biće obnovljena sva pripadajuća infrastruktura: vodovod, kanalizacija, javno osvetljenje, TT i elektroinstalacije i toplovod – istakao je gradski menadžer.

Slika. Hram Svetog Save (preuzeto sa www.pixabay.com)

Goran Vesić je naveo i da će rekonstrukcija omogućiti da se proširi porta Hrama Svetoga Save, kao i da se poveća bezbednost saobraćaja u ovoj prometnoj ulici.

- Naš naredni posao će biti da zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom uredimo plato ispred Hrama Svetoga Save, kao i da nastavimo sa  uređenjem fasada u okolini hrama, kako je to ove godine već učinjeno u Katanićevoj ulici - rekao je gradski menadžer i poručio da Hram Svetoga Save nema samo verski već ima i turistički značaj, s obzirom na velik broj stranih i domaćih turista koji ga posete.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;